De bouw7 software bestaat uit twee onderdelen: de web en mobiele (iOS en Android) applicatie. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar op verschillende apparaten gebruikt worden.

De web applicatie kan gebruikt worden op alle apparaten waarop een internet browser beschikbaar is. Dit houdt in dat het ook werkt op smartphones en tablets. De meest gangbare oplossing voor het kantoorprogramma is een desktop pc of laptop.

De bouw7 iOS applicatie werkt op alle iPads met iOS 7.0 of hoger. Bij Android werkt bouw7 vanaf versie 5.0.
De iPad/tablet moet wel een internet verbinding hebben om gebruik te kunnen maken van de applicatie.