Om een regiebon uit te schrijven open je om te beginnen een project en ga je naar de tab 'Inkoop'. Je kunt hierbij schakelen tussen een Bon (leverbon), IO (InkoopOrder) en OA (OnderAannemerscontract).

Met de + maak je een nieuw contract aan. Vul de benodigde velden in en maak gebruik van termijnen om een regiebon uit te schrijven.

Voor het accorderen van de inkooporder / termijnen selecteer je de inkooporder en vervolgens de termijn(en) die je wilt accorderen.

Na het selecteren van de inkooporder en het termijn moet je het termijn
ondertekenen, dit doe je door rechts onderin op de potlood drukken.

Vul alle gegevens in en zet de handtekening. Vul ook een mailadres in om de order te versturen.

Na het ondertekenen van de inkooporder vraagt bouw7 of je zeker weet dat je dit termijn wilt versturen.

De inkooporder komt in de mail bij je leverancier zoals hieronder afgebeeld.
Hij / zij kan dan de order bevestigen door op JA of NEE te klikken.