Om een onderaannemerscontract aan te maken open je om te beginnen een project en ga je naar de tab 'Inkoop'. Selecteer bovenin de knop 'Onderaannemer contracten (OA) en klik rechtsboven op de '+' om een nieuw onderaannemerscontract aan te maken.

Wanneer je op de '+' hebt geklikt kun je een nieuw contract aan gaan maken. Desgewenst kun je via de webapplicatie een contract aanmaken of bewerken om gebruik te maken van termijnen.

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een contract OA. Wanneer je alle velden hebt ingevuld sla je het contract op door rechtsboven op 'Bewaar' te drukken.

Wanneer je het contract hebt opgeslagen zie je deze terug als in onderstaand voorbeeld. Open het contract door er op te drukken.

Indien je termijnen hebt aangemaakt zie je deze op het volgende scherm terug. Door één of meerdere termijnen te selecteren en accorderen kun je deze ondertekenen, een PDF maken en deze via de mail versturen. Tevens komt de PDF in de projectbestanden te staan. Let op: geaccordeerde termijnen kunnen alleen ongedaan worden gemaakt in de webomgeving van je bouw7 account. Meer over termijnen aanmaken lees je hier.

Vul de velden in en druk rechtsboven op 'Bewaar' om het contract op te slaan.

De uitvoerdersbon is gereed en staat klaar als financiële verplichting.

Termijn als betaald markeren
Geaccordeerde termijnen zijn tot slot nog te markeren als betaald. Door het OA contract te openen en een geaccordeerde termijn te selecteren, kun je deze vervolgens markeren als betaald.