Als de projectstatus op 'opgeleverd' wordt gezet, dan is het project niet meer zichtbaar voor alle gebruikers en dus niet meer bewerkbaar voor iedereen. Medewerkers die na oplevering naar huis moeten rijden kunnen bijvoorbeeld geen reisuren meer registreren. Wat nu?

Er zijn twee opties om de medewerkers ná oplevering alsnog het project te laten bewerken. 

Optie 1 - Tussentijdse oplevering
In plaats van de projectstatus op 'oplevering' te zetten, maak je er een 'tussentijdse' oplevering van. De projectstatus blijft hetzelfde en daarom gewoon zichtbaar voor alle gebruikers. Gebruikers kunnen na de tussentijdse oplevering alsnog bewerkingen uitvoeren, zoals het registreren van reisuren.
Als uiteindelijk de laatste uren zijn geregistreerd kan de projectstatus op 'oplevering' worden gezet. Zie de screenshots hieronder hoe je bovenstaande stap voor stap uitvoert.

Let op: ook bij een tussentijdse oplevering moet er een handtekening worden gezet en wordt er een PDF aangemaakt. Hierop is te zien dat er een tussentijdse oplevering heeft plaatsgevonden. Als dit niet wenselijk is dan is wellicht optie 2 de beste oplossing.

1.


2.


3.


4.

Vul je naam in bij 'ondertekende' en voeg eventueel een opmerking toe. Zet daarna een handtekening door met je vinger over het scherm te bewegen. 

Het project behoudt dezelfde status maar er heeft nu een tussentijdse oplevering plaatsgevonden. Gebruikers kunnen het project nog steeds bewerken én dus hun laatste reisuren registreren.

Optie 2 - Project blijft zichtbaar én bewerkbaar
Normaal gesproken wanneer een projectstatus op 'opgeleverd' wordt gezet verdwijnt het project uit het algemene overzicht van projecten. Op deze manier is het niet mogelijk voor de gebruikers om het project te bewerken, of om de laatste reisuren te registreren.

Wil je dat het project ook ná oplevering, zonder tussentijdse oplevering, zichtbaar en bewerkbaar blijft voor de gebruikers? Dan kun je dit aangeven bij bouw7. Wij zorgen ervoor dat de opgeleverde projecten in het overzicht blijven staan en bewerkbaar blijven. Gebruikers kunnen op deze manier het project blijven bewerken. Let op: het project blijft bewerkbaar voor de gebruikers aan wie je de rechten hebt verleend. 

bouw7 kan vervolgens een extra projectstatus toevoegen, bijvoorbeeld 'Eindoplevering'. Bij het selecteren van 'Eindoplevering' zal het project verdwijnen uit het overzicht en is dus niet meer bewerkbaar voor gebruikers.

Succes!

Heeft u het antwoord gevonden?