Tijdens het invullen van de gewerkte uren dien je een uurtype te selecteren. In dit zelfde overzicht is het ook mogelijk een bewakingscode toe te wijzen aan de gewerkte uren.

Automatisch
Als je een CUF bestand van je project hebt, kun je deze tijdens het aanmaken van een nieuw project importeren. De gehele calculatie wordt dan geïntegreerd in het project. Dat wil zeggen dat alle bewakingscodes automatisch worden toegevoegd aan het project en gevuld worden met het aantal uren en bijbehorende loonkosten. Je kunt vanaf nu bewakingscodes hoofdstukken en onderliggende bewakingscodes toewijzen aan gewerkte uren.

Klik hier om naar de handleiding 'CUF bestand importeren' te gaan.

Handmatig
Heb je geen CUF bestand of ben je niet in de gelegenheid om een export te maken van je calculatie, dan kun je de bewakingscodes ook handmatig toevoegen.

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je een dergelijke bewakingscode aanmaakt.

Ga naar menu > Beheer > Bewakingscode

Maak nu een hoofdstuk aan. Je maakt namelijk eerst een bewakingscode hoofdstuk aan en vervolgens voeg je bewakingscodes toe aan het betreffende bewakingscode hoofdstuk.

Voer naam + code in van het bewakingscode hoofdstuk. Als je dit hebt gedaan doe je hetzelfde voor de bewakingscode. Let op: achter elke bewakingscode code zet je '.A' (staat voor 'Arbeid'). Zie voorbeeld hieronder:

Vervolgens kun je per bewakingscode hoofdstuk nieuwe bewakingscodes toevoegen (zie onderstaand screenshot). Wil je meer bewakingscode hoofdstukken toevoegen? Klik dan rechtsboven op de groene button '+ Bewakingscode hoofdstuk' toevoegen:

Bewakingscode toevoegen aan project

Nu de bewakingscode is toegevoegd in bouw7 ga je de bewakingscode toevoegen aan het betreffende project.
Ga naar 'Project' en klik op het potloodje achter het project waaraan je de bewakingscodes wilt toevoegen.

Klik op het tabblad 'Bewakingscodes'.

Selecteer (zoals in het screenshot hieronder) een bewakingscode om deze te voorzien van begrote uren en loonkosten.

De bewakingscode is nu toegevoegd aan het betreffende project.

Ga nu terug naar 'Project' in het bovenste menu en ga naar het betreffende project. Klik op het tabblad 'Uren' en je ziet in het dropdown menu bij 'Bewakingscode' dat je de zojuist toegevoegde bewakingscode kunt selecteren. Ook via de mobiele applicatie zijn nu de uren te boeken op de aangemaakte bewakingscodes.