Om een lijst van materialen in één keer te kunnen importeren biedt bouw7 de mogelijkheid om .xlsx bestanden te uploaden. Een .xslx bestand is een bestand welke kan worden aangemaakt in Excel of Numbers.

Houd rekening met een juiste kolomindeling in Excel of Numbers voordat je dit document opslaat. De juiste volgorde voor de kolomindeling van links naar rechts is:

Artikelnummer - Materiaalomschrijving - Eenheid - Inkoopprijs - Verkoopprijs - EAN

Vul bovenstaande in, in de eerste rij, bovenaan elke kolom.

Dit document kan vervolgens worden geüpload in de de materialenpagina van bouw7.

Let op: er mogen geen lege velden zijn en het artikelnummer moet uniek zijn. Wanneer je geen prijs of EAN hebt vul je een 0 in. Wanneer je geen eenheid hebt vul je een - in. Tevens mag er geen scheidingsteken in duizendtallen staan. €1.050,75 wordt dus €1050,75. Daarnaast mag een bestand maximaal 2.400 regels bevatten.

Ga in het menu naar Beheer > Materiaal

Klik vervolgens op 'Importeer materialen'.

Je kunt nu door middel van de knop 'Bestand kiezen' je .xlsx-bestand selecteren en middels de groene knop importeren.

Wanneer je dit hebt gedaan kun je in onderstaand scherm je lijst checken en desgewenst materialen deselecteren. Vervolgens klik je onderaan het scherm op de groene importeren-button. Je lijst wordt nu daadwerkelijk geïmporteerd.

Wil je je materialenlijst aanpassen of updaten? Hoe je dat doet lees je hier.