Leestijd 4 minuten.

Met de Basecone koppeling zorg je ervoor dat een inkoopfactuur snel kan worden geboekt in je project in bouw7 en/of in je Twinfield of Exact online omgeving.

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je direct je inkoopfacturen aan je leverbonnen in je project binnen bouw7 koppelt.

Sleep of selecteer handmatig je inkoopfactuur in Basecone, deze wordt automatisch geladen en is direct zichtbaar.

Bovenin staan een aantal labels, selecteer het label INK (Inkoop)

Klik op 'Boek' om de inkoopfactuur uit te lezen.

In het volgende scherm selecteer je een leverancier en kun je verder gaan met het uitlezen van de inkoopfactuur.

Nadat je de leverancier hebt geselecteerd kun je beginnen met het inlezen van de factuurregels en omschrijving.

Dit werkt als volgt: ga met je muis naar een regel, selecteer een regel door je muisknop ingedrukt te houden en de hele regel te selecteren en klik vervolgens aan de rechterkant waar je deze regel wilt hebben. Basecone doet de rest.

Selecteer nu de juiste grootboekrekening.

Om meerdere factuurregels toe te voegen klik je op "+" zoals hierboven weergeven.

Vervolgens kun je kiezen uit de optie om de inkoopfactuur te boeken in bouw7 of direct naar je boekhoudprogramma.

Binnen je bouw7 omgeving ga je naar "Inkoopfactuur" en open je een inkoopfactuur door rechts in de regel van de betreffende inkoopfactuur op het oogje te klikken.

Koppel hier de juiste leverbon aan de regel en klik op "Opslaan gekoppelde leverbonnen".

Heb je dit gedaan? Dan kun je nu inboeken bij Twinfield of Exact online.

In het financieel overzicht van je project zie je dat de verplichtingen zijn verwerkt.