Met de Twinfield koppeling zorg je ervoor dat je grootboek-, debiteuren- en crediteurenrekeningen en BTW-tarieven worden gekoppeld met je bouw7 omgeving. Na de synchronisatie kun je verkoop- en inkoopfacturen direct vanuit bouw7 in Twinfield boeken op het juiste grootboeknummer.

Hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je je Twinfield account koppelt met bouw7. Onderstaande stappen hoeven slechts eenmalig te worden uitgevoerd.

De Twinfield koppeling activeren
Ga om te beginnen in je bouw7 account naar 'Account' en vervolgens naar 'Twinfield synchronisatie'. Klik vervolgens op de gele knop 'Koppelen met Twinfield'.

Op het scherm wat daarna verschijnt voer je je Twinfield gegevens in en klik je op 'Inloggen'.

Klik in het scherm wat nu verschijnt onderaan de pagina op 'Yes, Allow'.

Je keert nu terug naar je bouw7 omgeving. Hier klik je op 'Selecteer administratie', kies je vervolgens de juiste administratie en sla je deze op door op 'Selecteer' te klikken. De koppeling is nu gereed, je kunt nu je grootboek-, debiteuren- en crediteurenrekeningen en BTW tarieven in gaan stellen.

Grootboek-, debiteuren- en crediteurenrekeningen en BTW tarieven selecteren
Nu je bent gekoppeld met je Twinfield administratie kun je de grootboek-, debiteuren- en crediteurenrekeningen en BTW tarieven in gaan stellen. Om te beginnen klik je hiervoor op de groene knoppen die beginnen met 'Synchroniseer ...' (rode stippen in onderstaand voorbeeld). Wanneer je dit hebt gedaan kun je bij alle groene knoppen die beginnen met 'Selecteer ...' (blauwe stippen in onderstaand voorbeeld) de juiste rekeningen en tarieven instellen.

Verkoop en inkoop grootboeknummer selecteren
Wanneer je op 'Selecteer grootboeknummer verkoop' en 'Selecteer grootboeknummer inkoop' klikt zie je een nieuw scherm verschijnen waar je middels een dropdown menu een grootboeknummer kunt kiezen. Kies het juiste nummer en sla deze op door op 'Selecteer' te klikken.

Grootboekrekeningen uitschakelen
Omdat een lijst met grootboeknummers behoorlijk uitgebreid kan zijn, heb je de mogelijkheid om grootboeknummers uit te schakelen. Dit doe je via de knop 'Grootboekrekeningen uitschakelen'; door grootboekrekeningen die je weg wilt laten aan te vinken schakel je deze uit.

Contacten synchroniseren
Om de contacten vanuit bouw7 naar Twinfield te synchroniseren moet je contacttypes instellen. Kies 'Selecteer debiteur contacttype' om de contacttypes voor debiteuren te kiezen. Kies vervolgens 'Selecteer crediteur contacttype' om de contacttypes voor crediteuren te selecteren. Let op, je kunt meerdere contacttypes voor zowel debiteuren als crediteuren kiezen.
Na de selectie kun je de bestaande contacten in bouw7 synchroniseren naar Twinfield door op 'synchroniseer contacten' te klikken.

Het contactbeheer, het aanmaken en wijzigen van contacten, vindt vervolgens plaats in bouw7. De debiteur nummers worden wel door Twinfield gegenereerd!

Debiteuren- en crediteurenrekening selecteren
Wanneer je op 'Selecteer debiteurenrekening' en 'Selecteer crediteurenrekening' klikt zie je een nieuw scherm verschijnen waar je middels een dropdown menu een rekening kunt kiezen. Kies de juiste rekening en sla deze op door op 'Selecteer' te klikken.

BTW tarieven selecteren
Wanneer je onder 'BTW tarieven verkoop' en 'BTW tarieven inkoop' op 'Selecteer BTW tarieven' klikt zie je een nieuw scherm verschijnen waar je middels een dropdown menu diverse BTW tarieven kunt kiezen. Kies de juiste tarieven en sla deze op door op 'Selecteer' te klikken.

Je bouw7 omgeving is nu volledig gekoppeld met je Twinfield omgeving.