Voordeel: alle bewakingscodes, gevuld met aantal uren en bijbehorende loonkosten, worden automatisch toegevoegd aan het project. Creƫer zo extra grip op je project!

Om de calculatie te importeren dien je eerst een export te maken van de calculatie. Maak een export vanuit je calculatie software. Deze export moet een CUF-bestandsformaat zijn (.xml). Exact Online Bouw ondersteunt alleen CUF-bestanden. CUF staat voor Calculatie uitwissel formaat.

Keuze "Hoofdstuk/ bewakingscode"
Exact Online Bou leest de begroting als volgt in:

• de eerste bundeling voor Hoofdstuk

• de tweede bundeling voor bewakingscode

• Alles wat op het onderliggende niveau als materiaal/ onderaanneming gecalculeerd wordt lezen wij in als bestelregels.

schematisch:

<bundeling1>

<bundeling2>

<begrotingsregel>

Keuze "Object/ Hoofdstuk/ bewakingscode"
Exact Online Bouw leest de begroting als volgt in:

• de eerste bundeling voor Object

• de tweede bundeling voor Hoofdstuk

• de derde bundeling voor Bewakingscode

• Alles wat op het onderliggende niveau als materiaal/ onderaanneming gecalculeerd wordt lezen wij in als bestelregels.

schematisch:

<bundeling1>

<bundeling2>

<bundeling3>

<begrotingsregel>

Let op: de code en omschrijving bij een object, hoofdstuk en paragraaf zijn verplicht.

Wanneer je een export van de calculatie met een CUF-bestand hebt gemaakt, ga je naar de Exact Online Bouw webapplicatie en maak je vervolgens een nieuw project aan.

Zodra je de gegevens van het project hebt ingevuld kun je op opslaan klikken.

Klik daarna Bewerken en op '+ Importeer CUF bestand'.

Selecteer het filiaal (indien je hier gebruik van maakt), de projectcategorie en het type CUF.

Kies nu het betreffende CUF-bestand welke je wilt importeren en klik op 'Importeren'.

Hierna wordt de begroting in het project gelezen en kun je onder Control de calculatie bijstellen en inzien. Wil je weten hoe dit werkt klik dan hier.

CUF opnieuw inlezen

Wil je graag een CUF-bestand importeren in een al bestaand project? Ook dat is mogelijk.

Ga dan naar het project en klik op Bewerken:

Kies vervolgens voor Bewakingscodes:

Kies daar voor CUF inlezen (of CUF opnieuw inlezen, als je het CUF bestand wil updaten):

Wanneer de CUF opnieuw is ingelezen heb je ook de mogelijkheid de projectplanning te updaten door middel van deze knop.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: CUF, inlezen, begroting, taken, updaten, overschrijven, planning, projectplanning, kosten