Klik hier om het artikel te openen in je browser

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je een onderaannemers contract opstelt en hoe deze per e-mail verstuurd kan worden.

Nieuw contract opstellen
Om een nieuw contract voor een onderaannemer op te stellen ga je eerst naar het betreffende project. In dit project klik je op het tabblad 'Inkoop' en vervolgens op de groene button '+ Onderaannemer Contracten'. Vul het formulier zo volledig mogelijk in.

Betalingsafspraak standaardiseren
Het veld 'Betalingsafspraak' kun je ook standaardiseren. Dit wordt dan automatisch ingevuld bij het opstellen van elk nieuw contract. De betalingsafspraak kun je hier invoeren. 


Contract openen, mailen, bewerken, verwijderen
Zodra het onderaannemers contract is aangemaakt zie je het contract staan onder het kopje 'Onderaannemer contracten'. Door op het contract te klikken, open je deze. Rechts van het contract zie je 3 sneltoetsen om het contract te mailen, bewerken of verwijderen:

Let op: Exact Online Bouw genereert automatisch een contractnummer. Deze is als volgt opgebouwd: projectnummer - OA (OnderAannemer) - bonnummer, in bovenstaand voorbeeld dus 00013OA001.

Mailen

Nadat het contract is verstuurd naar de onderaannemer kan deze door middel van een opdrachtbevestiging worden geaccepteerd of afgewezen.

Bij akkoord (Ja) wordt je doorverwezen naar de website en verschijnt er een overzicht van het contract met daarbij de laatste controle voor acceptatie.

Dit proces is hetzelfde bij het niet akkoord gaan van het contract.


Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Heb je het antwoord gevonden?