Om een lijst van materialen in één keer te kunnen importeren biedt Exact Online Bouw de mogelijkheid om .xlsx bestanden te uploaden. Een .xlsx bestand is een bestand welke kan worden aangemaakt in Excel of Numbers.

We kunnen verschillende kolommen importeren, dit zijn bijvoorbeeld:

• Artikelnummer

• Materiaal

• Materiaal eenheid

• Prijs

• Verkoopprijs

• EAN nummer

Vul bovenstaande in, in de eerste rij, bovenaan elke kolom. Een voorbeeld van de Excel ziet er dan zo uit:

Dit document kan vervolgens worden geüpload in de de materialenpagina van Exact Online Bouw.

Let op:

• Er mogen geen lege velden zijn en het artikelnummer moet uniek zijn.

• De import mag geen formules bevatten.

• Wanneer je geen prijs heb vul je 0 in

• Wanneer je geen eenheid hebt vul je een - in.

• In de importlijst mag geen scheidingsteken in duizendtallen staan. €1.050,75 wordt dus €1050,75.

• Sla de prijzen op met celeigenschappen getal of financieel

• Er mogen maximaal twee decimalen bij een getal staan. Dus 100,400 wordt 100,40.

Ga in het menu naar Beheer > Materialen

Klik vervolgens op 'Materialen importeren'.

Je kunt nu door middel van de knop 'Bestand kiezen' je .xlsx-bestand selecteren en middels de groene knop importeren.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de velden in Exact Online Bouw te koppelen aan de velden vanuit de Excel lijst.

Wanneer je dit hebt gedaan kun je in onderstaand scherm je lijst checken en desgewenst materialen de-selecteren. Ook krijg je de mogelijkheid om de materialen te koppelen aan een leverancier (indien gewenst).

Vervolgens klik je rechtsonder het scherm op de groene importeren-button. Je lijst wordt nu daadwerkelijk geïmporteerd.

Wil je je materialenlijst aanpassen of updaten? Hoe je dat doet lees je hier.

Wil je met een expert je bedrijfsproces inrichten? Plan dan een mini consult met één van onze consultants. Via https://support.exactonline.com/community/s/consultancy (let erop dat je dan wel ingelogd bent in Exact Online) kan je meer informatie vinden en direct je consult boeken.

Heb je hier verder nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: materialen, importeren, matere, materi, import, updaten, aanpassen, leverancier, contact.