Het versturen van een factuur is met de Exact bouw7 gemakkelijker dan ooit. Klik om te beginnen op de knop 'Factuur'.

Selecteer vervolgens een project door op het oogje, uiterst rechts, te klikken.

In het scherm wat je nu voor je ziet klik je op de knop 'E-MAIL VERSTUREN'. Er verschijnt een nieuw venster. Hier kun je een (of meerdere) e-mailadres(sen) invoeren en het vakje 'Inboeken in Exact' aanvinken. Klik vervolgens op de knop 'VERSTUUR'.

Wanneer je de optie 'Inboeken in Exact' aanvinkt, zie je het volgende scherm verschijnen. Selecteer de juiste factuurdatum en klik op de groene button 'SELECTEER'. Je factuur staat nu in je Exact-omgeving en is verstuurd naar je klant. De factuurstatus 'Concept' wordt automatisch veranderd in 'Open'.

Het is overigens mogelijk om facturen meerdere malen te versturen. Wanneer je een factuur opent, zie onderaan de pagina een overzicht van wanneer de factuur verstuurd is.

Daarnaast kun je boven in het scherm de factuur alsnog naar Exact boeken.