Er zijn 4 manieren om van een 'Contract onderaannemer' een verplichting te maken. Voor alle 4 manieren geldt dat je de verplichtingen terug kunt vinden onder het tabblad 'verplichtingen':

Manier 1

Als je een onderaannemers contract hebt opgesteld kun je deze vervolgens via de mail versturen naar de betreffende onderaannemer.
Onderaan de mail die de onderaannemer ontvangt krijgt hij de optie om Akkoord (Ja) of niet akkoord (nee) te gaan met het contract. Zie screenshot:

Wanneer de onderaannemer Akkoord gaat, wordt automatisch een verplichting in bouw7 aangemaakt. Deze vind je onder het tabblad 'verplichtingen'. Let op! Wanneer je echter termijnen gebruikt wordt er niet automatisch een verplichting aangemaakt.

Manier 2

Wanneer een onderaannemer via manier 1 akkoord geeft, krijgt het onderaannemers contract in bouw7 automatisch de status 'Geaccepteerd'.

De tweede manier om een verplichting van een onderaannemers contract aan te maken is, om de status van het contract handmatig aan te passen. 

Als je een onderaannemers contract hebt aangemaakt en je wilt er een verplichting van maken, dan kun je het contract bewerken en vervolgens de status handmatig op 'Geaccepteerd' zetten: Let op! Ook hier geldt weer wanneer je termijnen gebruikt wordt er niet automatisch verplichting  aangemaakt.

Manier 3

De derde manier om een verplichting van een onderaannemers contract te maken kan door het hokje 'verplichting' aan te vinken tijdens het aanmaken van een nieuw onderaannemers contract of door een bestaand contract te bewerken:

Let op! Wanneer je termijnen gebruikt wordt er niet automatisch een verplichting aangemaakt.

Manier 4

Maak je gebruik van termijnen? Dan dien je voor elk termijn een verplichting aan te maken. Dit doe je door elk termijn te accorderen. Hieronder laat ik je stap voor stap zien hoe je dit doet:

Tijdens het aanmaken van een nieuw onderaannemers contract kun je 'Gebruik termijnen' aanvinken. Voeg nu het juiste aantal termijnen toe:

Wanneer je een termijn wilt accorderen dien je eerst het betreffende contract te openen. Rechtsonder zie je vervolgens de aangemaakte termijnen staan. Klik op het potloodje achter het termijn welke je wilt accorderen. Zie screenshot:

Je moet het bedrag of aantal invullen wat je wil afroepen en opslaan. Dan krijg je de vraag of je een verplichting wil aanmaken.

Er is nu een verplichting aangemaakt voor de betreffende termijn!

Succes!

Heeft u het antwoord gevonden?