Binnen het overzicht van een bestaande offerte heb je tal van opties en mogelijkheden. In dit artikel nemen we ze stap voor stap door.

In het bovenste deel van de pagina vind je een overzicht met tal van informatie waarvan het meeste voor zich spreekt. Wanneer je de status van een offerte verandert, wordt deze status en de datum van veranderen rechts onder 'Doorlooptijd' weergegeven. De status kun je aanpassen door op de grote witte tekst onder 'Offerte status' te klikken of door verderop op de pagina op 'Gewonnen' te klikken.

In het volgende blok vind je tal van knoppen. Door op 'Voorbeeld' te klikken kun je voor jezelf een voorbeeld van de offerte maken, welke in een nieuw venster verschijnt.

Met 'Offerte versturen' kun je de offerte mailen naar je klant. Met de knop 'Pakbon' genereer je een pakbon in de vorm van een PDF-bestand. Rechtsboven in dit vak kun je de offerte bewerken, kopiëren of verwijderen.

'Gewonnen' er verschijnt er een nieuw venster waarmee je de status van de offerte kunt veranderen.

• 'Maak project' Wordt er een project van de offerte gemaakt waarin de contactgegevens van de offerte worden meegenomen. Je project vind je automatisch terug in het overzicht van je projecten. Ook kun je direct een conceptfactuur klaarzetten door 'Maak conceptfactuur' aan te vinken.
  •  'Maak orderbevestiging' Hiermee kun je een orderbevestiging aanmaken en deze naar je klant mailen. Ook is het mogelijk om hiervoor een sjabloon te gebruiken. Meer over sjablonen lees je hier.

In het volgende blok vind je de offerteregels. Deze zijn nog te wijzigen door zoals hierboven beschreven de offerte te bewerken.

In het blok daarna vind je de offerte voorwaarden. Deze zijn desgewenst ook nog aan te passen, te verwijderen of uit te breiden door de offerte te bewerken.

In het onderste blok zie je de verzonden e-mails. In dit overzicht vind je heel inzichtelijk terug welke e-mails er zijn verstuurd.