Het registreren van uren in de applicatie is heel eenvoudig. Exact bouw7 zorgt voor een snelle en heldere registratie van de uren. Daarnaast is het makkelijk een beschrijving te geven bij de uren.

Stap 1: Ga naar 'Urenregistratie'
Door op het klokje te klikken in de projecttegel ga je naar de urenregistratie.

Stap 2: Uren registreren op onderaannemers, contacten of niet geselecteerde medewerkers:

Standaard staan er medewerkers op een project geselecteerd. Wanneer er uren moeten worden bijgehouden voor bijvoorbeeld onderaannemers, contacten of niet geselecteerde medewerkers, kunnen deze worden toegevoegd door op het + poppetje icoon te klikken rechtsboven.

Stap 3: Selecteer de medewerkers en druk op "Gereed".

Stap 4: Voeg uren per medewerker toe
Hier kan je de uren per medewerker toevoegen. De werkweek staat hier uitgeschreven, werk je ook in het weekend? Ga dan naar "Instellingen" > "Voorkeuren" > "Weekenddagen weergeven". Je kan op dag niveau het aantal uren toevoegen. Daarnaast kan je onderscheid maken tussen uren 'Gewerkte uren', 'Meerwerk' en 'Reisuren'. Dit kan je zien in het projectoverzicht.

Stap 5: Uren in het projectoverzicht

Om de uren te zien in het projectoverzicht, klik je op de projecttegel.

Stap 6: Projectoverzicht en uren
Klik in het projectoverzicht op uren, hier klik je op de de dag waarop je uren wil boeken, vult de uren in en klikt op "Bewaar".

Stap 7: Beschrijving bij uren

Om een beschrijving bij uren toe te voegen open je een project, ga je naar uren en klik je op een grijze blokje. In het volgende scherm kun je door op de paperclip te klikken een beschrijving toevoegen bij gemaakte uren.