De accountant dient het account van de gebruiker te upgraden naar gebruikersrol "super gebruiker" in Basecone. Dit is nodig om de integratie te maken.

Je kan onder het kopje "Basecone"  bij "Poppetje" met de Basecone inloggegevens inloggen! Dit vindt allemaal plaats in Exact Online Bouw.

Nadat er is ingelogd, kan er door middel van de knop "Instellen" de koppeling worden gemaakt. In het volgende scherm klik je op "Instellen" om je administratie te selecteren. Je administratie wordt automatisch overgenomen van je boekhoudpakket.

Let op: De btw codes in Exact Online Bouw moeten wel gekoppeld zijn aan de btw codes uit Exact Online om gebruik te maken van Basecone

Artikel: Koppeling Exact Online Bouw met Exact Online

Vervolgens kan de gebruikersrol van de gebruiker in Basecone worden gedowngraded naar minimaal de rol "Boekhouder MKB". Zo heeft de gebruiker geen toegang meer tot alle administraties en meer rechten dan gewenst is.

De koppeling met Exact Online Bouw en Basecone blijft gewoon staan en inkoopfacturen kunnen gewoon worden doorgestuurd naar Exact Online Bouw.

Heb je dit gedaan? Stel dan nu het standaard btw type in en klik op "Opslaan".

Je Exact Online Bouw omgeving is nu gekoppeld aan Basecone.

Meerdere administraties

Om de koppeling te maken klik je op instellen.

Selecteer vervolgens het filiaal van Exact Online Bouw en de administratie die je wilt koppelen aan dit filiaal. Deze administratie is een divisie van Exact Online Boekhouden die je hebt gekoppeld aan de Exact Online Bouw omgeving als ingesteld in Basecone. Je kunt een divisie maar 1 keer aan 1 filiaal koppelen.

Let op: Wanneer je meerdere Exact Online Bouw omgevingen aan verschillende administraties in Basecone wilt koppelen, moet de koppeling per omgeving door een unieke user worden ingesteld. Dit betekent dus dat je voor elke omgeving een andere user moet gebruiken.

Lees hier verder voor het artikel: Inkoopfactuur uploaden via Basecone.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: basecone, koppeling, integratie, uitwisseling, koppelen, integreren, synchroniseren, synchronisatie