Om een lijst van afval in één keer te kunnen importeren biedt Exact Online Bouw de mogelijkheid om .xlsx bestanden te uploaden. Een .xlsx bestand is een bestand welke kan worden aangemaakt in Excel of Numbers.

Voorbeelden van kolommen om in te lezen zijn:

• Artikelnummer

• Naam

• Eenheid

• Prijs

• Verkoopprijs

Vul bovenstaande in, in de eerste rij, bovenaan elke kolom.

Wanneer je een veld leeg laat zal de hele regel niet weergegeven worden in Exact Online Bouw.

Voorbeeld van een import bestand is:

Ga voor het importeren naar 'Beheer' >  'Afval'

Klik vervolgens op Afval importeren

Je kunt nu door middel van de knop 'Bestand kiezen' je .xlsx-bestand selecteren en middels de groene knop importeren.

Wanneer je dit hebt gedaan kun je in onderstaand scherm de kolommen matchen aan de juiste kolommen uit Bouw

Vervolgens klik je onderaan het scherm op de groene Importeren-button. Je krijgt een lijst waarin je nog kan aangeven welk afval er allemaal geïmporteerd moeten worden. Vink eventueel de regels uit die niet geïmporteerd hoeven te worden, en klik daarna op importeren.

Hierna is je lijst beschikbaar als afval in Bouw

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: afvalregistratie, vuil, puin, invoeren, afvalimport