Klik hier om het artikel te openen in je browser

Wil je persoonlijke begeleiding met betrekking tot de rechten voor jullie organisatie? Neem dan contact op met ons Customer Success team via de live chat of telefoon 085- 40 18 377 en plan een mini consult met één van onze consultants. Of mail naar consultancy@bouw7.nl voor een afspraak!

De rechtenpagina is alleen zichtbaar voor de organisatiebeheerder en is te vinden via Account > Instellingen > Rechten.

Op deze pagina zijn per afdeling rechten toe te wijzen, onderverdeeld in 'Webomgeving' en 'Mobiele omgeving'. Per omgeving is alles vervolgens onderverdeeld in afdelingen (links) en alle beschikbare opties binnen Exact Online Bouw. Ook is het mogelijk om een nieuwe afdeling aan te maken. Zoals je kunt zien heeft elke afdeling een eigen kleur. Door rechts in een venster op het pijltje te klikken kun je dit venster uitklappen. Achter het pijltje staat het icoon van de omgeving waar je op dat moment in werkt.

Voor de rest werkt het simpel: door een checkbox aan te vinken wijs je een recht toe aan de betreffende afdeling. Door een checkbox leeg te laten, geldt dit recht niet voor de betreffende afdeling. 

Hieronder zie je een voorbeeld: in het venster 'Medewerker planning' zien de bruine en grijze afdeling alle planitems binnen de medewerker planning, omdat deze checkboxes allemaal zijn aangevinkt (handig voor kantoor en uitvoerders). De blauwe afdeling ziet alleen de eigen planitems en die van de eigen afdeling (handig voor bijvoorbeeld metselaars), en de rode afdeling ziet alleen zijn eigen planitems (handig voor inleners).

Door op een pijltje naast een 'recht' te klikken (zoals hierboven bij bijvoorbeeld 'Eigen planitems') klap je ook dit onderdeel uit en kun je rechten nog gedetailleerder toewijzen. 


Heb je hier nog meer vragen over?
Neem dan contact op met ons Customer Success Team via de live chat.

Succes!


Trefwoorden: Rechten, rechtenstructuur, rechten instellen, zie geen.

Heb je het antwoord gevonden?