Bij het aanmaken van een medewerker kun je het "Type" gebruiker selecteren.

Zonder gebruiker:
Deze gebruiker heeft geen login en kan geen gebruik maken van de apps en webomgeving. Dit kan worden gebruikt bij het invoeren van uren voor een medewerker die niet met bouw7 werkt.

Basis:
Deze gebruiker heeft een eigen login en beperkte rechten
Voorbeeld: Vaklieden, voornamelijk registraties (uren, materiaal, afval, dagboeken etc.). Let op: Als Basis gebruiker heb je geen toegang tot de webomgeving.

Platform:
Deze gebruiker heeft meer rechten
Voorbeeld: Kantoormedewerker, administratief.

Premium:
Deze gebruiker heeft alle rechten
Voorbeeld: Directie, planner, uitvoerder (projectplanning, uitgebreide rapportages, capaciteit).