Klik hier om het artikel te openen in je browser

Werk je met een aangenomen som en factureer je in termijnen? Dan kun je gebruik maken van de facturatie module.

Wil je persoonlijke uitleg over een gestroomlijnd verkoopproces voor jullie organisatie? Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat of telefoon 085- 40 18 377 en plan een mini consult met één van onze consultants. Of mail naar consultancy@bouw7.nl voor een afspraak!

Klik binnen een project op het tabje Facturatie en begin met het aanmaken van je termijnstaten.

Aan de linkerkant vind je het overzicht van je termijnstaten, hierbij zie je direct:

Contact
Totaal te factureren
Nog te factureren


Door op de groene knop "+Termijnstaat" te klikken maak je een nieuw termijn aan. Een termijn wordt altijd berekend op de aangenomen som die is ingevuld.

In het voorbeeld hieronder is er een aangenomen som van 10000 euro. Deze hebben we verdeeld in 4 termijnen van elk 25%. Door het percentage in te vullen wordt er direct een bedrag uitgerekend. Vul je een bedrag in, dan wordt er een percentage gegenereerd.


Voor elke termijnstaat die je aanmaakt moet je een verschillend contact selecteren, dus ook je aangenomen bedrag kan per contact verschillend zijn.

Als je op het contact klikt komen de termijnen in de dropdown.

Aan de rechterkant vind je een duidelijk overzicht van de geselecteerde termijnen die gereed zijn voor facturatie (mits je de checkbox hebt aangevinkt).
Je hebt tevens de mogelijkheid om meerdere termijnen in een keer te factureren van meerdere contacten.


Termijnstaat kopiëren en bewerken

Je kunt een termijnstaat kopiëren door op de volgende knop te klikken. Gebruik het potloodje om de termijnstaat te bewerken.

Selecteer vervolgens een ander contact en klik op opslaan.


Factuurstatus Termijnen

Hieronder kun je rechts in de kolom zien wat de status is van de termijn die is omgezet naar een factuur. Klik je hierop, dan ga je direct naar de factuur die gekoppeld is aan de termijn.Onder aan de pagina zie je het volledige overzicht van de facturen.
Klik op een factuur om deze te openen.


Termijn crediteren

Het komt wel eens voor dat je een termijn gaat crediteren. Zorg er dan voor dat je bij het maken van de creditfactuur 'Boekingsregels ontkoppelen' aanzet. Wanneer je dit doet wordt de termijn weer vrijgegeven en kun je deze weer opnieuw factureren.

Mocht je toch vergeten zijn om dit aan te vinken, dan moet je de credit nog in de termijnstaten verwerken. De regels kunnen anders niet opnieuw gefactureerd worden. Hoe kan je dit doen? De regels die je in de termijnstaat had gezet laat je staan. Vervolgens maak je een 'Creditregel' aan. Hier zet je het credit bedrag neer. Daarna kan je de regels aanmaken die je wil gaan factureren. De creditregel factureer je niet, maar laat je hier open staan. De nieuwe aangemaakte regels (zie screenshot) kan je weer factureren.


Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!Trefwoorden:, termijnen, termijn, projecttermijn, factureren, factuur, termijnstaat, procentenverdeelstaat, verdeelstaat, crediteren

Heb je het antwoord gevonden?