Custom attributen zijn gepersonaliseerde velden die voor jouw organisatie van belang zijn. Mis je dus nog een veld buiten de standaard, dan is dit je oplossing.

De Custom attributen kan je zelf toevoegen.
Klik hiervoor op "Beheer" > "Custom attributen".

Voor het aanmaken van nieuwe attributen druk je op de groene knop
"+Custom attribuut"

Vervolgens vul je in hoe je het attribuut wilt hebben. Geef als eerste een Omschrijving op. Je kan dan bij het Modeltype je custom attribuut aanmaken voor een project, contact, dagboek per dag, medewerker of een object.

Selecteer het juiste Modeltype.

Selecteer daarna het juiste Veldtype

Bij veldtype heb je de keuze uit:

Tekstveld (1 regel)
Tekstgebied (een groot veld voor beschrijvingen)
Checkbox ('een vinkje zetten')
Datum kalender (een keuze box voor een datum)
Datum tijd kalender (een keuze box voor een datum met tijdsnotering)
WYSIWYG (What You See Is What You Get - een beschrijving veld zonder opmaak)
Medewerker (een veld waar je een selectie kunt maken uit je medewerkers)
Contact (een veld waar je een selectie kunt maken uit je contacten)

Je hebt de mogelijkheid om het custom attribuut verplicht te maken (eerste vinkje), en om er direct daarna nog een nieuwe aan te maken (tweede vinkje). Als alles goed staat, klik je op Aanmaken. Het custom attribuut is dan opgeslagen.

Je kan nu een nieuwe Medewerker aanmaken, dan staat het nieuwe veld er automatisch bij

Onder Custom attributen is het zelf aangemaakte veld te vinden

Heb je hier nog meer vragen over?
Neem dan contact op met ons Customer Success Team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Custom Attributen, CA, Eigen veld, zelf invullen, custom velden.