Vaak komt het voor dat je een bestand wilt toevoegen aan een project in bouw7.

Je wilt bijvoorbeeld een tekening toevoegen om deze op locatie te kunnen inzien of misschien maak je wel gebruik van kliktekeningen.

Met deze stappen kun je je bestanden koppelen aan je project.

Uiteraard begin je hiermee door een project te openen. Dit kun je doen door bovenin bouw7 op ' Project ' te klikken en vervolgens je gewenste project te selecteren in het overzicht.

Vervolgens ga je naar het tabblad ' Bestanden ' .

Door een bestand in bovenstaand vak te slepen kun je een document gelijk toevoegen aan een project. De pagina ververst zichzelf en je krijgt middels een groene balk te zien dat het bestand succesvol is geüploaded. Het bestand is nu toegevoegd en een ieder, met toegang tot het project, kan deze inzien.

Het komt vaak voor dat je wat meer variabelen wilt meegeven aan een bestand. Wellicht mag deze alleen gezien worden door bepaalde afdelingen of wil je er een bepaald type aan koppelen. Dan maak je gebruik van de rechter optie.

Hier kun je de bestanden meerdere variabelen meegeven wat wellicht gemakkelijk is voor het overzicht.

1. Naam: je wilt het bestand een andere naam geven dan de bestandsnaam.
  2. Afdeling: door een afdeling te koppeling aan het bestand komt het bestand alleen beschikbaar voor de gebruikers in deze afdeling! Hierdoor kun je dus bestanden afschermen voor gebruikers in andere afdelingen!
  3. Contact: mocht je het bestand willen koppelen aan een contactpersoon.
  4. Type: op het type kun je later je bestanden filteren.
  5. Omschrijving: hier is een extra omschrijving mogelijk.
  6. Bestand kiezen: hier selecteer je het bestand via een mappenstructuur.
  7. Uploaden: gebruik deze knop om het bestand daadwerkelijk te uploaden.

Als het bestand is geüploaded in het project vind je deze terug in het overzicht onderin.

Hier kun je alle bestanden inzien en is het mogelijk deze te filteren op bijvoorbeeld contact of type. Daarnaast is het mogelijk zowel het bestand aan te passen (potloodje) of het bestand te verwijderen (afvalemmertje)

Mocht je vergeten zijn om een afdeling of type toe te voegen aan het bestand dan kun je dit dus op een later moment nog doen.