Stel je eigen sjablonen in voor de offertes die je gaat gebruiken. Ga hiervoor eerst naar de instellingen van Exact Online Bouw.

Hierna kies je voor het tab 'offertes' en daarna voor 'sjablonen'.

Klik vervolgens op '+sjabloon'

Kies een naam voor het sjabloon, het type sjabloon dat je wil aanmaken en eventueel de taal. Vervolgens kun je ook de tekst opmaken in het tekstveld. Om er een afbeelding in te zetten klik je op de drie puntjes en daarna op kleine afbeelding.

In dit scherm kies je een afbeelding (max. 50px en gelieve onder 1 MB). Dit kan zowel door een URL (unieke link op het internet) of door een bestand te uploaden vanaf een computer. De URL kun je koppelen via het koppel icoontje.

Je kunt ook nog verschillende aanpassingen doen in de tekst middels de balk boven het tekstveld.

Taggs

Naast een afbeelding kun je gebruik maken van {{ tags }} . Deze zijn bedoeld om het werk nóg makkelijker te maken. Een tag haalt gegevens uit Exact Online Bouw die hij plaatst in de tekst. Zo kun je bijvoorbeeld contactgegevens van de offerte laten overnemen in de voettekst van de offerte.

Je kunt het vervolgens afronden door op de groene knop "Aanmaken" te klikken.

Het is nu mogelijk om bijvoorbeeld een afbeelding (max. 50px en gelieve onder 1 MB) toe te voegen aan de voettekst van zowel een offerte als een factuur. Deze functie dient zich uitstekend voor het plaatsen van keurmerken en certificeringen. Voorbeeld:

Je kunt een voettekst op 2 manieren toevoegen. De eerste manier voegt een afbeelding eenmalig toe aan je voettekst. Je doet dit door naar je offerte/factuur te gaan en bij het tekstveld "voettekst" op het koppel incoontje te klikken (bij toevoegen vanuit URL) of op de kleine afbeelding te klikken om een afbeelding vanaf je computer te selecteren.

Indien je vaker gebruik wil maken van dezelfde afbeelding in je voettekst is het makkelijker om een sjabloon aan te maken en hier de afbeelding in te plaatsen.

Nu we de afbeelding toegevoegd hebben aan de sjabloon, kunnen we deze nu toepassen in offertes of facturen. Door in het tekstveld "voettekst" te klikken op de sjablonen knop kun je je nieuwe voettekst met afbeelding selecteren en toepassen.

Heb je hier nog meer vragen over?
Neem dan contact op met ons Customer Success Team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Afbeeldingen, Afbeelding, voettekst, factuurinstellingen, offerte instellingen, sjablonen, voettekst, taggs.