Klik hier om het artikel te openen in je browser

Stel je eigen sjablonen in voor de offertes die je gaat gebruiken. Ga hiervoor eerst naar de instellingen van Exact Online Bouw.

Zoek daarna de instellingen waar je de afbeelding wil plaatsen. Dit kan zowel in de offerte als in een factuur. Klik het betreffende kopje aan en klik vervolgens op de groene knop "aanmaken" onder de Sjablonen -tab.

Kies het sjabloon: "Standaard offerte voettekst".
Om er nu een afbeelding in te zetten klik je op de kleine afbeelding rechts op de opmaakregel.

In dit scherm kies je een afbeelding (max. 50px en gelieve onder 1 MB). Dit kan zowel door een URL (unieke link op het internet) of door een bestand te uploaden vanaf een computer. Zodra je de juiste afbeelding hebt gevonden klik je op de groene knop "OK" om deze te uploaden.

Voor de wat uitgebreidere instellingen hebben we de 'Geavanceerd' - tab. Hier kun je nog wat extra instellingen aan je voettekst toevoegen.

Alternatieve tekst - een tekst die wordt weergegeven als de afbeelding niet werkt
Breedte - de breedte van de afbeelding
Hoogte - de hoogte van de afbeelding
Afmetingen vergrendelen - deze afmetingen hierboven vastzetten
Uitlijning - de afbeelding een positie op de voettekst meegeven
VSpace - witruimte boven en onder de afbeelding in pixels.
HSpace - witruimte rechts en links van de afbeelding in pixels
Rand - creëert een rand om de afbeelding. (dikte in pixels)

Taggs

Naast een afbeelding kun je gebruik maken van {{ tags }} . Deze zijn bedoeld om het werk nóg makkelijker te maken. Een tag haalt gegevens uit Exact Online Bouw die hij plaatst in de voettekst van de factuur of offerte. Zo kun je bijvoorbeeld contactgegevens van de offerte laten overnemen in de voettekst van de offerte.


Je kunt nu de sjabloon nog een naam geven en wellicht nog andere tekst of informatie toevoegen aan deze sjabloon. Je kunt het vervolgens afronden door op de groene knop "OPSLAAN" te klikken.


Het is nu mogelijk om een afbeelding (max. 50px en gelieve onder 1 MB) toe te voegen aan de voettekst van zowel een offerte als een factuur. Deze functie dient zich uitstekend voor het plaatsen van keurmerken en certificeringen. Voorbeeld:

Je kunt een voettekst op 2 manieren toevoegen. De eerste manier voegt een afbeelding eenmalig toe aan je voettekst. Je doet dit door naar je offerte/factuur te gaan en bij het tekstveld "voettekst" op het laatste tekentje te klikken.

Je krijgt nu de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden doormiddel van een URL (unieke link op het internet) of door een afbeelding te selecteren vanaf je computer.
De geavanceerde mogelijkheden worden later in dit artikel uitgelegd.

Zodra je het juiste bestand hebt gevonden klik je op de groene knop "OK" om de afbeelding te plaatsen.

Indien je vaker gebruik wilt maken van dezelfde afbeelding in je voettekst is het makkelijker om een sjabloon aan te maken en hier de afbeelding in te plaatsen.


Nu we de afbeelding toegevoegd hebben aan de sjabloon, kunnen we deze nu toepassen in offertes of facturen. Door in het tekstveld "voettekst" te klikken op de sjablonen knop kun je je nieuwe voettekst met afbeelding selecteren en toepassen.


Heb je hier nog meer vragen over?
Neem dan contact op met ons Customer Success Team via de live chat.

Succes!


Trefwoorden: Afbeeldingen, Afbeelding, voettekst, factuurinstellingen, offerte instellingen, sjablonen, voettekst, taggs.

Heb je het antwoord gevonden?