Om de informatie voorziening tussen het bouwbedrijf en de woningcorporatie nóg beter en uitgebreider te krijgen hebben we de onderhoudsstatus aan bouw7 toegevoegd. Deze onderhoudsstatus wordt ook direct doorgestuurd naar het Mareon portaal.

Je kunt de onderhoudsstatus aanzetten door in de Mareon-instellingen in bouw7 de 'URL voor status terugkoppeling' vanuit 'Mijn Mareon premium' in te voeren.

Klik op Mareon instellingen om de instellingen te bekijken / aanpassen.

De onderhoudsstatus staat naast de projectstatus. Deze kan uiteraard wel aan een projectstatus worden gekoppeld, en vice versa.

Voorbeeld: De onderhoudsstatus 'Bewoner niet thuis' kan worden gekoppeld worden aan de projectstatus 'Inplannen'. Het koppelen van de onderhoudsstatus en de projectstatus vind je onder Account > Instellingen > Project > Onderhoudsstatus.

De Mareon codes worden in de linker kolom weergegeven, deze codes kunnen niet worden aangepast in bouw7. De benaming die bij de codes horen kunnen wel aangepast worden.

In de middelste kolom staat:

Onderhoudsstatus » projectstatus

Dit betekent dat zodra een onderhoudsstatus wordt geselecteerd, de status van het project aangepast wordt naar de status die ingesteld staat bij de code voor de onderhoudsstatus.

Vice versa werkt het precies hetzelfde:

Projectstatus » onderhoudsstatus

De onderhoudsstatus kan zowel op locatie via de mobiele app als op kantoor via de webapplicatie worden veranderd. Hierbij kan ook een opmerking worden toegevoegd. Op de webapplicatie kan ook de historie van de onderhoudsstatus worden gezien in het project onder 'Onderhoudsstatus'.

Tip: Voor het opleveren van een project MET handtekening, kun je het beste via 'Project opleveren' het document aanmaken en deze status weer koppelen aan de onderhoudsstatus 'Gereedmelding'.