LET OP! Je kunt sjablonen pas gebruiken wanneer je je mailinstellingen hebt ingesteld en opgeslagen onderaan de pagina.

Wil je je eigen tekst gebruiken voor het verzenden van e-mails, dan kun je dat per mailtype instellen via je mail instellingen.
In dit artikel kun je de standaard e-mails vinden die vanuit Exact bouw7 worden verstuurd.

Ga naar Account > Instellingen > Mail instellingen.

Op deze pagina klik je op het sjabloon icoon. Deze vind je bij alle mailtypes.

In de pop-up die verschijnt klik je op de groene knop + Sjabloon om een sjabloon aan te maken.

Je kunt per mailtype, 1 sjabloon per taal aanmaken.

Hier begint het aanmaken van je sjabloon, je kiest een onderwerp en selecteert de taal. Nadat je dit hebt gedaan kun je de tekst die je in je mail wilt laten zien volledig naar eigen wens invullen.

Ook hebben wij {{ tags }} toegevoegd. Deze zijn bedoeld om het werk nóg makkelijker te maken. Een tag haalt gegevens uit Exact bouw7 die hij plaatst in de mail.
Bijvoorbeeld de naam van een contact of het nummer van een factuur.

Voorbeeld: Heb je een project geselecteerd bij de factuur en je selecteert de tag "Projectnaam", dan vult Exact bouw7 standaard de projectnaam in bij het verzenden van de mail.

Nadat je een sjabloon hebt opgeslagen kun je hier door op het oogje te klikken een voorbeeld van zien:

De tags die je kunt kiezen hebben betrekking op bedrijfs- en contactinformatie, medewerkers, facturen, projecten en offertes. Je kunt deze tags gebruiken in het onderwerp van je factuurmail, maar ook in de mail zelf.