Met verzamelfacturatie is het mogelijk om op een overzichtelijke manier meerdere projecten in één keer te factureren. Er zijn opdrachtgevers met verschillende eisen, met de verzamelfactuur kan er op verschillende manieren een factuur passend aan de wensen van de opdrachtgever worden gegenereerd.

Je begint door onder facturen, op "+Verzamelfactuur" te klikken.

Hierna krijg je de mogelijkheid om verschillende filters in te stellen.
Vul het contact of een andere filter in en het systeem genereert de projecten die zijn gekoppeld. Met de checkbox geef je aan welke projecten je wil factureren.

Klik op volgende.
In dit overzicht zie je alle boekingsregels vanuit de projecten die genereert kunnen worden. Selecteer de regels die je op de factuur wil hebben en
klik op "Factuurregels genereren".

De factuurregels worden gegenereerd en de factuur is gereed voor facturatie.

Door op aanpassen te klikken heb je te allen tijde de mogelijkheid om de regels aan te passen.

Custom attributen
Hiermee zijn door de opdrachtgever verplichte velden zoals een inkoopnummer of gebouwnummer in de factuurregel te plaatsen.
Om dit door te voeren moet er een Custom attribuut worden aangemaakt die de functie 'weergeven op factuur' heeft.

Let op! Dit is een optie, dus maak je geen gebruik van Custom Attributen dan is deze optie niet nodig.

Custom attributen weer te geven op de factuur.

1. Genereer de factuurregels en selecteer 'Voorblad met totaalsom'

2. Bewerk de factuur en klik op aanmaken.
Let op: In de voorvertoning worden de Custom attributen nog niet weergegeven!

3. Download vervolgens de PDF.
De Custom attributen worden hier weergegeven.