Het kan wel eens voorkomen dat het verkoopaantal aangepast moet worden ten opzichte van het daadwerkelijk geboekte aantal. Bijvoorbeeld wanneer een afspraak is gemaakt met een klant dat altijd in hele uren gefactureerd mag worden maar in feite maar 0,5 uur is gewerkt. Je hebt de mogelijkheid om het verkoopaantal te verhogen. Hiermee blijven de aantallen voor de kosten gelijk.

Wanneer je het kosten overzicht van het project opent kun je deze aanpassing doorvoeren.

In dit overzicht zie je de bekende boekingsregels. Klik op het potloodje om het verkoopaantal in de boekingsregel aan te passen.

Wanneer het aangepast is, wordt het verkoopaantal gebruikt bij het factureren naar de klant. Daarnaast wordt dit aantal ook gebruikt bij de afrekenstaat, materialenstaat, afvalstaat en manurenstaat.

Ook bij het gebruik van verzamelfacturen kun je dus in de boekingsregel al het verkoopaantal bepalen, waardoor deze ook op de bijbehorende afrekenstaat en verzamelfactuur komen.

Succes!

Trefwoorden: verkopen, verkoophoeveelheid, verkoopaantallen