Bij het opstellen van een offerte is het mogelijk om gebruik te maken van een commissie die je over de stuksprijs kan berekenen. De berekening is gebaseerd op een percentage commissie die jij moet betalen voor het verkrijgen van de opdracht via een derde partij.

Hiermee wordt dit percentage in het totale bedrag gerekend.
De commissie zit in het totaal bedrag en is onderdeel van de 100%. De berekening gaat als volgt:
Stukprijs inclusief commissie = stukprijs / (1 - (Commissie / 100)

Bij een commissie berekening wordt doorgaans een marge berekening toegepast in plaats van de opslagmethode. De commissie is onderdeel van de nieuwe verkoopprijs.

Heb je hier nog meer vragen over? Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.