Om het totale financiƫle plaatje per project overzichtelijk te krijgen heb je de mogelijkheid om de post begrote algemene kosten in te vullen per project. Daarnaast kan de post algemene kosten bij prognose en gerealiseerd berekenend worden op basis van het percentage van de gekozen categorie.

Bij het aanmaken of bewerken van een project kun je onder Financieel een bedrag noteren voor de Algemene kosten.

Dit wordt vervolgens meegenomen in het kostenoverzicht (kolom begroot) van het project.

Projectcategorie

Naast het toevoegen van de AK kosten aan een project kun je ook een percentage AK aan een projectcategorie meegeven. Let hierbij wel op dat er een prognose en begroting is ingeladen door middel van een CUF bestand.

De berekening hiervan gaat als volgt:
Totale kosten prognose of gerealiseerd * % AK van de geselecteerde categorie.

Let op: Is er geen categorie gekozen dan is er ook geen berekening.

Voorbeeld

In het onderstaande voorbeeld is er handmatig een bedrag van 10.000 euro begroot ingevuld. Dit is ook vereist voordat de berekening over begroot kan worden gemaakt.

Het project is gekoppeld aan een projectcategorie met een AK percentage van 7%. De prognose is op 391.620 euro gezet en daarmee wordt het bedrag AK prognose 25.620 euro. Dit geldt ook voor gerealiseerde kosten.

Note: Heb je geen begroting ingeladen dan zal het percentage van de AK berekent worden over de totaal gerealiseerde kosten.

Succes!

Heb je het antwoord gevonden?