Het aanmaken van een inkoopcontract is geoptimaliseerd en heeft een verbeterde lay-out. Onder inkoop in het project zijn er tabbladen waarin je de inkooporders, contract onderaannemers en verplichtingen terug kan vinden.

Wil je meer weten over het inlezen van bestelregels? Ga dan verder naar dit artikel.

Contract

Om een contract aan te maken ga je in een project naar het tabblad inkoop en klik je op + inkooporder of +Onderaannemer contract. Hierna verschijnt er een nieuw scherm waar je de details kunt invoeren.

Inkoopregels

Hier voer de de bedragen in die je in het contract wil verwerken. Naast een vast bedrag aan te maken en direct een verplichting er aan te koppelen, is het mogelijk om termijnen aan te maken die vervolgens geconfronteerd kunnen worden met een inkoopfactuur. Door middel van een bewakingscode aan de regel toe te voegen kun je de kosten bewaken.

Bij het leveradres selecteer je het adres en krijg je de keuze om het bij het project of organisatie adres af te leveren. Naast het selecteren van de leverdatum is het veld aan te passen naar een tekstveld.

Nadat alle gegevens zijn ingevuld kies je ervoor om het contract direct op te slaan en te verzenden naar de leverancier of onderaannemer.

Het contract overzicht

In het overzicht kun je de hoofdstukken in en uitklappen. Bovenin kun je de korte informatie vinden over het contract en rechts staat de status van het contract.

Inkoopregels

Wanneer je op de menukolom klikt kun je een keuze maken uit de kolommen die je wil gebruiken. De data hiervan wordt opgeslagen voor de volgende keer.

Stap 1. Klik op het menu rechts.

Stap 2. Kies hier de kolommen die je wil gebruiken.

Historie en de afgeroepen bonnen

De historie wordt bijgehouden over de voortgang van het contract, wie het contract heeft bewerkt en naar welk mailadres het verstuurd is. Rechts van de kolom staan de bonnen die vanuit het contract gegenereerd zijn.

Inkoopregel confronteren

Om een termijn te accorderen en zodat deze gematcht kan worden met een inkoopfactuur klik je op het potloodje rechts in de regel. De termijn kan zowel in de webomgeving of de app geaccordeerd worden. In dit artikel lees je hoe het in de app werkt.