Exact bouw7 biedt jou nu de mogelijkheid om bij het aanmaken van een offerte ook een calculatie te maken. In deze handleiding leggen we uit hoe deze nieuwe module werkt.

Let op! Dit is de handleiding voor het maken van een calculatie, wil je de handleiding lezen voor het aanmaken van een offerte klik dan hier.

Om te beginnen open je de Offerte module.

Hierna klik je op de groene knop + Offerte om een nieuwe offerte aan te maken.

Vervolgens begin je met het aanmaken van je offerte en als je helemaal onderin bij de offerteregels bent kun je omschakelen naar Calculatie.

Nadat je de calculatie hebt geactiveerd zal het scherm van de offerteregels veranderen.

Hier heb je de mogelijkheid om een bewakingscode te selecteren, deze bewakingscodes moeten al in je Exact bouw7 omgeving staan zodat je ze hier kan selecteren.
Wil je weten hoe je handmatig bewakingscodes toevoegt aan je omgeving, klik dan hier.

Vul hier naast de bewakingscode per regel het Hoofdstuk (optioneel), omschrijving en aantal (verplicht) in. De stukprijs rekent bouw7 voor je uit op basis van de kosten ingevoerd per kostentype.

Subtotaal calculatie

Subtotaal calculatie is een opsomming van alle begrote kosten uit de regel. Per kostentype vul je een aantal in en/ of de totale kosten van het kostentype, hiermee geef jij aan wat er begroot is voor dit kostentype.

Het kostentype Arbeid wordt berekend aan de hand van het aantal uur wat ingevuld is * het prognose uurtarief.

Bij het kostentype Materiaal heb je naast de directe invoer ook de mogelijkheid om materiaal uit je materialenlijst te selecteren, dit doe je door op het vergrootglas te klikken.

Subtotaal offerte

Subtotaal offerte is een opsomming van alle verkoopprijzen uit de regel.

De verkoopprijs voor arbeid wordt bepaald op basis van het verkoop uurtarief van de organisatie of bij een offerte vanuit een opname waarbij "prijs per manuur" is gevuld. Bij de kostentypes Materiaal, OA, IO, Materieel en Afval wordt het subtotaal offerte berekend aan de hand van de bekende toeslagen.

Nadat je klaar bent met je offerte en calculatie, is van de offerte een project te maken door op "gewonnen" te klikken. Het is natuurlijk ook mogelijk om vanuit het project een calculatie te maken en toe te voegen aan het project.

Zodra de calculatie is toegevoegd aan het project zie deze terug in het financieel overzicht onder begroot en uiteraard ook onder Control zodat je altijd grip houdt op je project.