Bekijk je liever de video, klik dan hier.

Wil je persoonlijke uitleg over een gestroomlijnd accorderingsproces voor jullie organisatie? Plan dan een mini consult met één van onze consultants.

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat of telefoon 085- 40 18 377. Via https://support.exactonline.com/community/s/consultancy (let erop dat je dan wel ingelogd bent in Exact Online) kan je meer informatie vinden en direct je consult boeken, of mail naar consultancy@exactonline.nl voor een afspraak!

Stel fiattering workflows op waarmee je vaste medewerkers meeneemt in een fiatteringsronde. Deze templates kun je gebruiken bij inkooporders, onderaannemers contracten en inkoopfacturen.

Ga naar profielicoon > Instellingen > Fiattering

In dit overzicht kun je een workflow opzetten. Klik dan op + Workflow

Hier kan je aangeven welke medewerkers je in de workflow wil zien.

Geef als eerste een naam op. Vervolgens kan je ervoor kiezen om de Fiatteurs vast te stellen. Fiatteurs vastzetten betekent dat de template bij het gebruik niet meer aan te passen is en dat deze vaststaat.

Voor Veldtype zijn er 3 opties:

• Medewerker, dan kan je een platformgebruiker kiezen uit de lijst.

• Medewerker vanuit projectrol. Dit is een medewerker die aan het project toegevoegd staat als een uitvoerder, projectleider of werkvoorbereider

• Vrij te kiezen medewerker, dan kan je bij het instellen van de workflow nog zelf kiezen wie je daar wil toevoegen

Selecteer vervolgens de fiatteurs die je voor deze workflow wil gaan gebruiken en sla de template op.

Vervolgens kan je naar het tabblad Instellingen

Hier kan je een standaard workflow instellen voor de Inkoopfacturen, inkooporder en onderaannemer contracten. Elke keer dat jij dat een inkoopfactuur aanmaakt, wordt de standaard workflow ingevuld.

Sjablonen voor automatische workflows

Hier is het mogelijk om een sjabloon voor een automatische workflow op te stellen.

Daarnaast kan er aan de hand van criteria ingesteld worden wanneer de fiattering van kracht gaat. Bijvoorbeeld dat bij inkoopfacturen boven de 250 euro, er altijd door de directeur gefiatteerd moet worden.

Je kan eventueel selecteren voor welke leveranciers de workflow geldt, en of het aan een bepaald filiaal of categorie gekoppeld moet worden.

Voorbeeld

Vervolgens kun je bij het aanmaken van de inkooporder, contract onderaannemer of inkoopfactuur een fiatterings- template gebruiken. In het voorbeeld hieronder is er gekozen om de workflow vast te zetten zodat er geen aanpassingen mogelijk zijn.

Wil jij direct zien hoe de inkoopfacturatie werkt met je nieuwe fiattering, klik dan hier om de handleiding te lezen.

Heb je hier nog meer vragen over?
Neem dan contact op met ons Customer Success Team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Fiatteren, template, workflow, inkooporder, inkoopfactuur, contract onderaannemer, goedkeuren, accorderen.