Boekingsregels zijn boekingen in een project die worden omgezet in een factuurregel op een regiefactuur. Nadat deze zijn gegenereerd op een factuur heb je de mogelijkheid deze weer te ontkoppelen en komen de regels weer vrij. Naast het ontkoppelen kun je ook meerdere boekingsregels aan één factuurregel koppelen.

Er is een status gekoppeld aan de boekingsregels, zo worden bij het factureren op regie alleen de boekingsregels opgehaald die de status "geregistreerd" hebben. Zodra deze boekingsregels gefactureerd zijn krijgen ze de status "gefactureerd"

Klik hier voor het artikel " Status boekingsregel aanpassen"

In dit voorbeeld staan er een aantal boekingen die gefactureerd moeten worden.

Klik op 'factuurregels' genereren om de regels op de factuur de zetten.

Klik op 'Aanpassen' en ga naar Regels.

Hier staan de regels die zijn gegenereerd. Om een boekingsregel te ontkoppelen of meerdere boekingsregels aan een factuuregel te koppelen, klik je op het koppel symbool.

In dit overzicht worden alle gekoppelde boekingsregels getoond. Door middel van de checkbox kun je deze koppelen of ontkoppelen.

Wil je de hele regel in een keer ontkoppelen? Dan kun je de regel in de factuur verwijderen door te klikken op het prullenbakje aan het einde van de regel. Hiermee komt de boekingsregel weer vrij om deze op een andere factuur te genereren.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Factuurregels, verkoopfactuur, koppelen, vrijgeven, ontkoppelen, factuur, aanpassen