Tip: Bekijk hier een korte video (Duur: 2.07 minuten)

Om het voor de medewerkers op de bouw zo makkelijk mogelijk te maken, is het automatisch uren voorspellen ontwikkeld. Hiermee wordt er een voorstel gedaan bij het uren boeken vanuit een planitem. Dit wordt gebaseerd op basis van de historie wat is opgebouwd bij het uren boeken.

Om dit te activeren ga je naar instellingen > voorkeuren > Uren boeken met suggestie

Voordat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van deze functionaliteit zijn er een aantal punten waar je op moet letten.

• Wanneer er meer dan 3 verschillende uurtypes actief gebruikt worden, werken de voorspellingen niet.
  • De voorspellingen werken het best als je bijvoorbeeld alleen het type gewerkte uren en reisuren hebt
  • De gebruiker kan de historie wissen door uit- en in te loggen, mocht het nodig zijn
  • De gebruiker moet eerst drie uren logs boeken voordat de voorspellingen gaan werken.

Voorbeeld: Uren suggestie op maandag 16-11-20 dan moeten er op 9-11-20, 2-11-20 en 26-10-20 uren worden geboekt.

• Als een gebruiker bij korte planitems vaak een bepaalde correctie toepast, dan wordt deze na 10 keer automatisch toegepast

Vervolgens krijgt de medewerker bij het uren boeken vanuit een planitem een suggestie waardoor het uren boeken nog sneller gaat.

Wanneer je uren wil boeken vanuit een planitem, klik je op het klokje en kom je vervolgens in de urenregistratie. Naar mate de uren zijn ingevoerd en de historie is opgebouwd zul je daar een suggestie voor uren krijgen.

Trefwoorden: Mobile, uren, voorstellen, planning, planitem, suggestie, boeken.