NIEUW: Er is een vernieuwde integratie mogelijk tussen Exact bouw7 en Exact Online.
Lees meer

Om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden tussen Exact bouw7 en Exact Online moeten de twee pakketten met elkaar verbonden worden. We doen dit door middel van het leggen van een koppeling. Hoe je deze koppeling legt wordt in dit artikel uitgelegd.

Uiteraard kan deze koppeling ook altijd gemaakt worden samen met een consultant. Je kunt hiervoor contact opnemen door te bellen naar 085-4018377, of mail naar vragen@bouw7.nl.

We starten het leggen van de koppeling door rechtsboven naar het poppetje te gaan en vervolgens te klikken op "Exact synchronisatie".

Je komt in een Exact pagina en ziet hier een grote knop "Koppelen met Exact Online". Zodra je hier op klikt wordt je doorgeleid naar een pagina van Exact Online. Log hier vervolgens in met je Exact Online inloggegevens.

Er wordt gevraagd om toegang te geven tot de gegevens in Exact Online. Lees deze door en vink de twee checkboxen aan om de koppeling te activeren. Je wordt gelijk terug naar bouw7 gebracht waar je je administratie kunt selecteren.

Indien je over meerdere administraties in Exact Online beschikt kun je hier aangeven welke je wilt gaan gebruiken voor de koppeling. Zodra je deze hebt aangegeven in het dropdown menu klik je op de groene knop Selecteer.

Nu we de administratie hebben gekoppeld is het tijd om de stamgegevens in te richten. Deze gegevens zijn benodigd voor het functioneren van de koppeling en zodat de data in Exact Online op de juiste plek terecht komt.

Dagboeken.

In bouw7 zijn er maar 2 dagboeken benodigd, we geven een standaard dagboek inkoop en een standaard dagboek verkoop in. Allereerst moeten we de dagboeken ophalen uit Exact Online, dit doen we door te klikken op de knop "Synchroniseer dagboeken" er wordt nu een achtergrondtaak aangemaakt. Zodra deze taak is afgerond kun je door middel van de "Selecteer" -knoppen de dagboeken selecteren.

In de afbeelding hierboven staan de meest voorkomende benamingen al ingevuld.

Grootboeknummers.

Na de dagboeken gaan we de grootboeknummers instellen. We geven een standaard grootboeknummer in voor de inkoop en verkoop. We doen dit op dezelfde manier als de dagboeken. We klikken dus eerst op "Synchroniseer grootboeknummers" en gebruiken vervolgens de "Selecteer" -knoppen om de standaarden te bevestigen.

Het grootboeknummer die je hier ingeeft wordt gebruikt indien je in je facturen geen ander grootboeknummer selecteert. Het is ook mogelijk om per contact andere standaarden in te geven.

BTW tarieven.

Als derde geven we de BTW tarieven aan. In het voorbeeld zien we de 5 standaard tarieven die in bouw7 aanwezig zijn. We gaan hier weer net zo te werk. Dus eerst synchroniseren we de tarieven middels de "Synchroniseer BTW tarieven" -knop en laten we de achtergrond taak zijn werk doen. Vervolgens klikken we weer op de selecteer knop om de tarieven toe te wijzen.

Per tarief geven we aan welke code vanuit Exact Online hierbij hoort. Gebruik hierbij de exclusief codes. Zodra je elk Exact bouw7 tarief hebt gekoppeld met een Exact Online BTW code klik je op de groene knop "Selecteer". Doe dit vervolgens ook voor de verkoop tarieven.

Ben je nou meer BTW tarieven benodigd? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je meer BTW tarieven kunt aanmaken. De link kun je op dezelfde manier leggen als bovenstaande tarieven.

Synchroniseren

Nu we alle instellingen hebben toegewezen kunnen we gegevens gaan uitwisselen. Met de bovenstaande knoppen kunnen we nu de Contacten, Projecten en Medewerkers gaan synchroniseren.

Nu de koppeling is gelegd kun je je inkoopfacturen en verkoopfacturen vanuit Exact bouw7 rechtstreeks in Exact online boeken.

Vragen hierover kan je stellen in onze Live-chat of je kan bellen naar: 085-401 83 77