Klik hier om het artikel te openen in je browser

Het komt bij elk bedrijf wel eens een keer voor. Je maakt een fout met een factuur of je opdrachtgever is niet akkoord. Vervolgens moet je moet iets wijzigen in de factuur of een creditfactuur maken. Met de nieuwe creditfactuur kun je gemakkelijk en snel een factuur omzetten naar een creditfactuur of kun je een factuur kopiëren.

In het factuur detail overzicht zie je links onder opties > Creditfactuur maken of Factuur kopiëren


Vervolgens krijg je zowel bij creditfactuur als factuur kopiëren, deze keuze:

Boekingsregels loskoppelen van factuur aan: de boekingsregels in de factuur worden losgekoppeld van het project en er wordt een nieuwe creditfactuur gemaakt.

Klik op Aanmaken. Dan wordt direct een creditfactuur aangemaakt. Bij gebruik van dezelfde btw-tarieven en grootboeknummers worden alle regels omzet naar een totaalpost. Bij het kopiëren van de factuur wordt een conceptfactuur aangemaakt.

.


Wil je persoonlijke begeleiding over hoe je om kan gaan met het verkoopproces? Ga dan naar https://support.exactonline.com/community/s/consultancy (let erop dat je dan wel ingelogd bent in Exact Online) om informatie te vinden over onze consultancysessies en boek direct je consult.


Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!


Trefwoorden: Kopiëren, dupliceren, credit, factuur, aanmaken, crediteren

Heb je het antwoord gevonden?