Bekijk hier de video waarin uitgelegd wordt hoe je urenraster functioneert.

Het is mogelijk om een urenraster te tonen in je medewerkerplanning, dit helpt jou met het nóg efficiënter inplannen van je medewerkers.

Om te beginnen moeten we eerst een standaard start- en eindtijd instellen, hiervoor ga je naar je Account > Instellingen > Organisatie.

Vervolgens scroll je een stukje naar beneden en zie je Planning uren weergave staan.
Hier kun je de start- en eindtijd instellen voor je planningweergave.

In bovenstaand voorbeeld is de eindtijd ingesteld op 17:00, wat dus betekent dat je tot 17:00 uur te zien krijgt in je planning.

Stel je een standaard tijd in van je volledige werkdagen dan moet je het vinkje
"Volledige dagen volgens start- en eindtijd planning" aanzetten.
Dit zorgt ervoor dat jouw geplande dagen beginnen en eindigen op de ingestelde tijd. Wil je alleen je urenraster instellen op de begin- en eindtijd, dan laat je het vinkje uit.

Heb je dit ingesteld, dan kan je nu naar de medewerkerplanning gaan om je urenraster te bekijken.

Vervolgens ga je naar de weergave instellingen van je planning.
Het is namelijk alleen mogelijk om een uren raster te zien bij:

Week

Komende 2 weken

Nu kun je het urenraster instellen, hiervoor klik je op het tandwiel links van je weergave en selecteer je onder het hoofdstuk "Algemeen" de optie "Urenraster tonen".

Vervolgens wordt de weergave gewijzigd met de start- en eindtijd die je hebt ingesteld.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Planning, weergave, uren, rooster, medewerkerplanning, urenraster.