Klik hier om het artikel te openen in je browser

Wil je persoonlijke begeleiding bij het inkoopproces? Boek dan een mini consult met een van onze experts! Via https://support.exactonline.com/community/s/consultancy (let erop dat je dan wel ingelogd bent in Exact Online) kan je meer informatie vinden en direct je consult boeken. Of neem contact op met ons via de telefoon 085- 40 18 377 of e-mail (consultancy@bouw7.nl) voor een afspraak!

Betalingswijze Inkoopfactuur in Exact Online

Bij het doorboeken van een inkoopfactuur naar Exact Online hebben we ingesteld dat we hiermee ook direct na het aanmaken een call doen om de betalingsconditie naar K te zetten. Daarnaast doen we wanneer de inkoopfactuur status in Exact Online Bouw wordt veranderd naar Open, een call naar Exact online om de betalingsconditie naar B te zetten. Wat bedoelen we hier precies mee? Ten eerste, je hoeft als gebruiker de betalingscondities NIET aan te passen. De betalingsconditie van de inkoopfactuur wordt gezet en blijft op de standaard betalingsconditie die je bij instellingen of bij het contact hebt ingesteld. We zetten namelijk niet de BETALINGSCONDITIE maar de BETALINGSWIJZE.

Door de betalingswijze op K (Kas) te zetten komt deze factuur niet naar voren bij het selecteren van inkoopfacturen in Exact online in de module betalingen selecteren. (onder Financieel > Bank en Kas > Betalingen selecteren). De inkoopfactuur komt dan onder betalingswijze = overig.

Inkoopfacturen met een fiatterings ronde die geboekt worden naar Exact Online:

  1. Fiatteurs bij inkoopfactuur selecteren

  2. Boeken (komt in Exact Online op kas, geblokkeerd)

  3. (Fiatteurs wijzen af)

  4. Blijft geblokkeerd in Exact Online

  5. Afhandelen totdat de inkoopfactuur is goedgekeurd

  6. Opnieuw fiatteren

  7. Inkoopfactuur wordt goedgekeurd

  8. De status verandert naar open en wordt automatisch omgezet naar op Krediet in Exact Online

Let op:
Voor inkoopfacturen die worden geboekt zonder fiatteringsronde moet de status handmatig naar open worden gezet om de betalingswijze naar Krediet te zetten.


Wanneer er een call wordt gedaan om de betalingswijze op B (krediet) te zetten veranderen we deze en komt de inkoopfactuur bij de betalingen selecteren lijst.
Vanuit deze lijst kan er een betaalbatch worden aangemaakt die vervolgens in de bank ingelezen of gesynchroniseerd kan worden, om zo de betaling uit te voeren.

Zie hieronder screenshot hoe de filtering plaatsvindt in deze pagina:

Zie jij de betalingswijze niet staan?
Klik dan rechts op het gereedschap icoon en vervolgens op Aanpassen.

Hier krijg je nu de optie om je betalingswijze aan te zetten.


Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!


Trefwoorden: Betalingsconditie, betalingswijze, Exact Online, inkoopfactuur, betaling, kas, bank, krediet, fiattering, fiatteur, goedkeuren, betaalwijze, betaal

Heb je het antwoord gevonden?