Het instellen van de G-rekening bij een relatie in Exact Online is nodig wanneer je met een G rekening percentage moet werken voor een inkoopfactuur van bijvoorbeeld een leverancier of een onderaannemer. Voor een klant of opdrachtgever doe je dit in Bouw. Het instellen van de G- rekening in Exact Online gaat als volgt:

Ga in Exact Online via Relaties > leveranciers > overzicht naar het overzicht met alle relaties in Exact Online en open de juiste relatie door er op te klikken.

Ga naar het kopje Algemeen en klik op Alles tonen.

Scrol dan naar beneden tot de Bankrekeningen. Controleer of hier de gewone rekening staat + G-rekening. Is dat niet het geval dan kun je deze toevoegen door op nieuwe toevoegen te klikken.

Nu kun je in Exact Online Bouw een inkoopfactuur aanmaken voor een onderaannemer of leverancier. Wanneer je dit doet kun je onderin de boekingsregels het G-rekening percentage invullen en word dit in Exact Online nu automatisch op de juiste manier gesplitst.

Boeking aanpassen in Exact Online

Ga naar de boeking die vanuit Exact Online Bouw komt. Klik op het desbetreffende boekstuknummer.

Inkoop > boekingen > overzicht

Vul het G-rekening percentage/bedrag in en klik op Opslaan.

Mocht het G-rekening veld er nog niet in staan: Klik rechtsboven op het gereedschap icoon > aanpassen en selecteer G-rekening om de pagina-elementen toe te voegen.

Exact Online heeft er nu twee betalingen van gemaakt.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: G rekening, Exact online, instellen, inkoopfacturen, inkoop, crediteur