Het Mareon portaal is het digitale loket voor de ontvangst van opdrachten, gereedmelding en facturatie. Dit portaal wordt veelal gebruikt door woningbouwcoöperaties om opdrachten door te geven aan de uitvoerende partij.
Door de koppeling tussen het Mareon portaal en Exact bouw7 kan je veel handmatige handelingen automatiseren waardoor projecten direct zichtbaar zijn in Exact Bouw7.Om het portaal aan Exact Bouw7 te koppelen moeten er een aantal handelingen uitgevoerd worden.

Om te beginnen vul je het registratieformulier van Mareon in. Deze kun je downloaden vanuit het Mareon portaal. Om de koppeling te kunnen maken is het noodzakelijk dat je een Mareon Premium licentie hebt. Onderstaand een voorbeeld van het ‘Registratieformulier MAREON Premium’.

Vul alle gegevens in op het formulier en stuur deze op naar helpdesk@mareon.nl

Opmerkingen:
- Neem de URL over vanuit Mareon instellingen in bouw7 en vul dit in bij URL/endpoint.
- Het GLN (Global Location Number) nummer dient, indien niet aanwezig, aangevraagd te worden. (Let op: hier zijn kosten aan verbonden).

Ga naar bouw7 Mareon instellingen

Vervolgens kunnen de instellingen in bouw7 gezet worden.

Standaard contacttype: Hier vul je het standaard contacttype in van het contact van de opdrachtbonnen.
Standaard projectstatus: Hier vul je de projectstatus in welke de binnengekomen bonnen (projecten) moeten krijgen.

Vul hier de gegevens in die moeten worden meegestuurd vanuit Mareon.

Custom attribuut voor Mareon nummer - Selecteer het custom attribuut dat is aangemaakt voor het invullen van het Mareon nummer.

Custom attribuut voor ION nummer - Er moet een custom attribuut worden aangemaakt waar je het ION nummer in kan plaatsen.

URL voor status terugkoppeling en URL voor factuur terugkoppelmg kun je vinden in het portaal van Mareon.

Verder in de instellingen zijn er een aantal checkboxen die je kunt aanzetten.

Maak automatisch concept facturen aan - Er wordt een factuur aangemaakt vanuit het prijzenboek die in Mareon staat.

Gebruik BTW verlegd - De btw code Verlegd wordt gebruikt.

Voeg actie code toe aan factuurregel - Neemt de actiecode mee in de omschrijving van een project. Actiecode wordt door opdrachtgever bepaald vanuit prijsboek.

BTW codes

Vul hier de percentages van de btw tarieven en klikt daarna op opslaan.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Mareon, koppelen, bonnen, projecten, service, onderhoud, factuur, koppelen.