Het Mareon portaal is het digitale loket voor de ontvangst van opdrachten, gereedmelding en facturatie. Dit portaal wordt veelal gebruikt door woningbouwcoöperaties om opdrachten door te geven aan de uitvoerende partij.
Door de koppeling tussen het Mareon portaal en Exact Online Bouw kan je veel handmatige handelingen automatiseren waardoor projecten direct zichtbaar zijn in Exact Online Bouw. Om het portaal aan Exact Online Bouw te koppelen moeten er een aantal handelingen uitgevoerd worden.

Om te beginnen vul je het registratieformulier van Mareon in. Deze kun je downloaden vanuit het Mareon portaal. Om de koppeling te kunnen maken is het noodzakelijk dat je een Mareon Premium licentie hebt. Onderstaand een voorbeeld van het ‘Registratieformulier MAREON Premium’.

Vul alle gegevens in op het formulier en stuur deze op naar helpdesk@mareon.nl

Opmerkingen:
- Neem de URL over vanuit Mareon instellingen in Exact Online Bouw en vul dit in bij URL/endpoint.
- Het GLN (Global Location Number) nummer dient, indien niet aanwezig, aangevraagd te worden (let op: hier zijn kosten aan verbonden).

Let op: Zorg ervoor dat bij de opdrachtgever een GLN nummer is ingevuld anders worden de projecten niet opgehaald vanuit Mareon. Dit kun je doen door het contact te bewerken en het GLN nummer in te voeren.

Vul daarnaast ook het eigen GLN nummer in bij de organisatieinstellingen.

Voorbeeld opdrachtbericht URL:

• Statusbericht = Standaard SALES005 1.0

• Factuurbericht = Standaard INSBOU003 of Standaard SALES005

Ga naar Exact Online Bouw Mareon instellingen

Dit is de pagina voor de instellingen over de koppeling met Mareon. Hier vul je de gegevens in die je hebt ontvangen van Mareon.

Meerdere Mareon koppelingen

Wanneer je rechts op + koppeling klikt krijg je de mogelijkheid meerdere Mareon koppelingen op te zetten met je Exact Online Bouw omgeving.

Algemeen

Dit zijn de algemene instellingen van de koppeling. Vervolgens kunnen de instellingen in Exact Online Bouw gezet worden. Klik op het pennetje bij Algemeen.

Status terugkoppeling - URL voor status terugkoppeling en URL voor factuur terugkoppeling kun je vinden in het portaal van Mareon.

Standaard instellingen

Vul hier de gegevens in die moeten worden meegestuurd vanuit Mareon.

Standaard contacttype: Hier vul je het standaard contacttype in van het contact van de opdrachtbonnen.
Standaard projectstatus: Hier vul je de projectstatus in welke de binnengekomen bonnen (projecten) moeten krijgen.

Status na opleveren: De status van het project na het opleveren van de bon.

Projectcategorie: de projectcategorie die de bon moet krijgen zodra deze in Exact Online Bouw wordt gezet.

Filiaal: Standaard ingestelde filiaal

Projectrollen: Standaard projectrollen

Custom attribuut voor Mareon nummer: Selecteer het custom attribuut dat is aangemaakt voor het invullen van het Mareon nummer.

Custom attribuut voor ION nummer: Er moet een custom attribuut worden aangemaakt waar je het ION nummer in kan plaatsen.

Opties

Verder in de instellingen zijn er een aantal checkboxen die je kunt aanzetten.

Maak automatisch conceptfacturen aan - Er wordt een factuur aangemaakt vanuit het prijzenboek die in Mareon staat.

Gebruik BTW verlegd - De btw code Verlegd wordt gebruikt.

Voeg actiecode toe aan factuurregel - Neemt de actiecode mee in de omschrijving van een project. Actiecode wordt door opdrachtgever bepaald vanuit prijsboek.

Materiaal omschrijving aan projectomschrijving toevoegen op basis van actie code - Voegt aan de hand van de actiecode, de bij het artikel bekende uitgebreide omschrijving toe aan de projectomschrijving

Als de opdrachtgever vraagt om de actiecode toe te voegen aan het factuurbericht, is de optie "Toon code" activeren voldoende in de factuur. Deze actie wordt onthouden voor volgende facturen. Bij het aanmaken van de conceptfactuur wordt het veld code gevuld.

Test opdracht

Om de koppeling te testen wordt vaak een Mareon testomgeving gebruikt welke in eerste instantie aan Exact Onine Bouw gekoppeld wordt.

Een testopdracht zal door de woningcorporatie aangeboden moeten worden, zodra dat gebeurt is zal de opdracht als project binnen moeten komen in Exact Online Bouw.

Onderhoudstatussen in combinatie met Mareon

Klik hier voor meer informatie over de onderhoudstatussen.

Helpdesk Mareon

Tel: +31 (0) 53 4800 710
Mail: helpdesk@mareon.nl

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Mareon, koppelen, bonnen, projecten, service, onderhoud, factuur, koppelen.