Het boeken en organiseren van materialen in Exact bouw7 is geoptimaliseerd. Zo heb je nu de mogelijkheid om materialen te groeperen en is de gebruiksvriendelijkheid verbeterd.

Om de beginnen ga je Beheer > Materialen

Op deze pagina heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je de materialen 'Importeren', 'Aanmaken' of 'Exporteren' op basis van de filters die zijn ingesteld.

In de afbeelding hieronder staan tabbladen die je kunt gebruiken.

Materialen: Alle ingeladen of aangemaakte materialen.

Boekingen: Alle gemaakte materiaalboekingen.

Eenheden: Alle materialen per eenheid.

Groepen: De aangemaakte groepen waar materiaal aan kan worden toegevoegd.

Als je een groep of eenheid wil aanmaken, klik je op '+ Groep' of '+ Eenheid'

Een venster opent zich, en hier kan je een groep of eenheid aanmaken. Vul de Naam in en klik op Opslaan. Daarna is de groep aangemaakt

Materiaal aanmaken

Vervolgens kun je materiaal aanmaken. Klik op +Materiaal rechtsboven in het scherm.

Hierna volgt het Aanmaak scherm en zijn er verschillende velden toegevoegd.

Type Materiaal

Eén van deze nieuwe velden is het Type materiaal.

Voorraad: Dit Materiaal wordt alleen gebruikt bij boekingen

Prijzenboek: Dit is alleen voor facturatie of offerte

Beide: Materiaal voor zowel de boekingen als voor de de facturatie of offerte.

Administratie koppelen

Door de administratie te koppelen aan je materiaal kun je bij de verkoop facturatie automatisch een grootboeknummer eraan koppelen.

Nadat de overige velden zijn ingevuld klik je op Aanmaken en kun je het materiaal direct boeken.

Exporteren op basis van de filters

Met deze functionaliteit krijg je een .xlsx exportbestand, die je kan inzetten om alle boekingen op een bepaald project te krijgen. Maak gebruik van de beschikbare filters en klik op Exporteren.

Een nieuw scherm opent zich waar je een datumbereik kan selecteren. Als dat goed staat, klik dan op Exporteren.

Vervolgens wordt de .xlsx download gestart.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: materiaal, aanpassen, materialen, update, updaten, prijzen, veranderen, meerdere,