Om een lijst van materialen in één keer te kunnen importeren biedt Exact bouw7 de mogelijkheid om .xlsx bestanden te uploaden. Een .xslx bestand is een bestand welke kan worden aangemaakt in Excel of Numbers.

Houd rekening met een juiste kolomindeling in Excel of Numbers voordat je dit document opslaat. De juiste volgorde voor de kolomindeling van links naar rechts is:

Artikelnummer - Materiaal - Materiaal eenheid - Prijs - Verkoopprijs - EAN nummer

Vul bovenstaande in, in de eerste rij, bovenaan elke kolom.

Dit document kan vervolgens worden geüpload in de de materialenpagina van bouw7.

Let op: Er mogen geen lege velden zijn en het artikelnummer moet uniek zijn. De import mag geen formules bevatten. Wanneer je geen prijs of EAN hebt vul je een 0 in. Wanneer je geen eenheid hebt vul je een - in. Tevens mag er geen scheidingsteken in duizendtallen staan. €1.050,75 wordt dus €1050,75. Daarnaast mag een bestand maximaal 2.400 regels bevatten.

Ga in het menu naar Beheer > Materialen

Klik vervolgens op 'Materialen importeren'.

Je kunt nu door middel van de knop 'Bestand kiezen' je .xlsx-bestand selecteren en middels de groene knop importeren.

Vervolgens krijg je de mogelijkheid om de velden in bouw7 te koppelen aan de velden vanuit de Excel lijst.

Wanneer je dit hebt gedaan kun je in onderstaand scherm je lijst checken en desgewenst materialen de-selecteren. Ook krijg je de mogelijkheid om de materialen te koppelen aan een leverancier(indien gewenst).

Vervolgens klik je rechtsonder het scherm op de groene importeren-button. Je lijst wordt nu daadwerkelijk geïmporteerd.

Wil je je materialenlijst aanpassen of updaten? Hoe je dat doet lees je hier.

Wil je met een expert je bedrijfsproces inrichten? Plan dan een mini consult met één van onze consultants. Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat of telefoon 085- 40 18 377 of mail naar consultancy@bouw7.nl voor een afspraak!

Succes!

Trefwoorden: materialen, importeren, matere, materi, import, updaten, aanpassen, leverancier, contact.