Met de standopname kun je inzicht houden in de voortgang van het project en kun je per bewakingscode een percentage gereed aangeven. Dit kun je doen in de app maar ook in de webomgeving. Op deze manier kun je sturen op taken waar dan nodig is en blijf je op de hoogte van de voortgang van je project.

Standopname berekenen

Hiermee kun je automatisch een standopname laten berekenen over alle kostentypes. Deze standopname geldt alléén voor het huidige project en dus niét voor onderliggende subprojecten. De berekening die wordt gedaan is Besteed : Prognose = de standopname.

Om te beginnen klik je op Standopname berekenen rechtsboven.

Hierna kun je een keuze maken in de verschillende kostentypes waarvan je een standopname wil laten berekenen.

Zie jij hier alleen de code Arbeid staan? Ga naar Instellingen > Project. Daar kan je instellen dat er een standopname voor Arbeid of voor alle kostentypes berekend moet worden. Klik daarna op Opslaan en bereken de Standopname dan nog eens.

Vervolgens wordt er in de kolom Standopname de huidige stand getoond.

Handmatig aanpassen

Naast het automatisch laten berekenen kun je dit zowel in de web als mobiele omgeving bijhouden. Wil je weten hoe dit in de app werkt? Klik dan op de handleiding. In de webomgeving klik je op de bewakingscode waarvan je een standopname mee wil geven.

Vervolgens krijg je een detailoverzicht van de bewakingscode met bovenin de grafiek die je in en uit kunt klappen. Onder de grafiek staat een hoofdstuk Standopname. Hier kun je handmatig een percentage meegeven, bijstelling doen en nog een opmerking plaatsen.

Door het invoeren van de nodige gegevens en het bijhouden van de standopname krijg je realtime inzicht in de voortgang van je project en per bewakingscode.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Control, standopname, bewaking, bewaken, inlezen, stabu, codes, berekenen, objecten, hoofdstukken, regels, inkoop, contracten