Nadat de boekingen zijn gedaan vanuit Exact Online Bouw naar Exact Online kun je de huidige stand van de projecten en de boekingen inzien. Ga naar Financieel en klik daarna op Overzicht.

Kies het huidige boekjaar periode OHW en klik rechts op het cijfer met Aantal te verwerken boekingen.

Hierna kom je in het overzicht van alle boekingen die zijn doorgezet. Klik op het boekstuknummer om een detail overzicht van de boeking te zien.

Boeking in detail

Hieronder zie je een voorbeeld van de boeking in detail. In dit voorbeeld is er op 20-10-2021 een boeking gedaan op grootboekrekening Kosten AK. Rechts kun je het bijhorende project zien en de overige gegevens.


Resultaat per project

Om een huidige stand per project te kunnen zien ga je naar Financieel > Winst en verlies. Hierna kun je door middel van het vergrootglas bij Project een project selecteren.

Vervolgens krijg je een resultaat en de stand van het project. Met daarin een saldo voor materiaal, arbeid, algemene kosten, inkoop, onderaanneming en omzet.


Vrijvallen

Vrijvallen is het afsluiten van het project en het tegenboeken van de posten in Exact Online. Hierdoor krijg je een resultaat in Exact Online wat gelijk is aan het resultaat in Exact Online Bouw.

Op het moment wanneer je een project op de Afsluitende project status in dit geval Gefactureerd (link naar instellingen handleiding) zet, valt het project vrij en wordt de balans in Exact Online tegengeboekt waardoor de posten weer op 0 euro worden gezet.

Afsluitende status is Gefactureerd.

Project wordt omgezet naar de status Gefactureerd. dit wordt vervolgens gesynchroniseerd naar Exact Online

In Exact Online valt het project vrij en wordt de balanspositie afgesloten voor die periode.


Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!


Trefwoorden: onderhandenwerk, vrijvallen, resultaat, winst, verlies, balansen, balans, exact, posten, post, grootboek, rekening, project, exact,

Heb je het antwoord gevonden?