Deze functionaliteit werkt alleen in combinatie met Exact Online

Binnen Exact Online Bouw kan het wel eens voorkomen dat er dubbele contacten worden aangemaakt. Door deze dubbele contacten ontstaan er foutmeldingen in de synchronisatie met Exact Online. Dat heeft ermee te maken dat er altijd maar één contact gekoppeld is aan Exact Online en het 'niet gekoppelde' contact gebruikt wordt. Door middel van deze ontdubbel functie kun je gemakkelijk contacten samenvoegen waardoor er altijd één contact gekoppeld is aan Exact Online.

Bekijk hier de video met uitleg, of lees hieronder de rest van het artikel

Om te beginnen ga je naar het contacten overzicht. Rechtsboven zie je een knop genaamd Ontdubbelen. Wanneer je hier op klikt gaat het systeem controleren hoeveel contacten dubbel zijn. Zodra dit is gedaan geeft het cijfer rechtsboven aan hoeveel contacten je dient te ontkoppelen.

Vervolgens kom je in een verwerkingspagina. Hier worden de contacten getoond die dubbel zijn. Aan de hand van de selectievelden kun je aanvinken welke informatie juist is.

Alleen de gegevens die in het contact zijn ingevuld worden getoond. In het voorbeeld hieronder zijn alle gegevens van het linker contact juist.

Weet je niet zeker of je het contact kan ontdubbelen? Dan kun je op overslaan klikken. Hiermee ga je direct naar het volgende contact wat ontdubbeld moet worden.

Ontdubbelen

Zodra je de gegevens hebt gecontroleerd klik je op Ontdubbelen en worden de contacten samengevoegd tot één contact.

Let op: Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt. Alle gegevens (projecten, facturen, offertes, contracten en termijnen) van deze contacten worden samengevoegd en op het nieuwe ontdubbelde contact gezet.

Ontkoppelen

Het kan ook voorkomen dat er een contact wordt getoond die afwijkt van het andere contact. Dit contact kun je ontkoppelen door op het ketting icoontje te klikken.

Hierna krijg je een detailscherm waar je alle gegevens van dit nieuwe contact kan invoeren. Deze dienen ook af te wijken van het andere contact wat je wil ontdubbelen. Zodra je de gegevens hebt ingevoerd klik je op Ontkoppelen en wordt het contact losgekoppeld.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: Ontdubbel, dubbel, contact, exact, online, dubbele contacten