Nadat een bewakingscode is toegevoegd in Exact Online Bouw ga je de bewakingscode toevoegen aan het betreffende project. Wil je weten hoe je een CUF bestand inleest? Klik dan hier.

Bewakingscodes toevoegen

Ga naar 'Project' en klik op het potloodje achter het project waaraan je de bewakingscodes wilt toevoegen.

Klik op 'Bewakingscodes'.

Om een bewakingscode toe te voegen klik je op +Hoofdstuk of +Regel.

Selecteer een bewakingscode onder Bewaking aan het begin van de regel. Hier worden de bewakingscodes opgehaald die je in de omgeving hebt aangemaakt. Hierna kun je de verschillende kosten meegeven per kostentype.

Naast het toevoegen van bewakingscodes heb je de mogelijkheid om de naam van een bewakingscode in het project aan te passen. Hoe je dat doet lees je hier!

Bewakingscodes aanmaken

Ook kun je per project een bewakingscode direct aanmaken wanneer deze nog niet bestaat. Klik op + Bewakingscode om een bewakingscode aan te maken.

Vul vervolgens het bijbehorende hoofdstuk in of maak deze aan via +Hoofdstuk. Geef een code, een omschrijving en klik op Aanmaken.

De bewakingscode is nu toegevoegd aan het betreffende project.

Voorbeeld uren boeken op bewakingscode

Wanneer je kosten voor het kostentype Uren hebt ingevuld, dan kan men daar op boeken. Ga nu terug naar 'Project' in het bovenste menu en ga naar het betreffende project. Klik op het tabblad 'Uren' en je ziet in het dropdown menu bij 'Bewakingscode' dat je de zojuist toegevoegde bewakingscode kunt selecteren. Ook via de mobiele applicatie zijn nu de uren te boeken op de aangemaakte bewakingscodes.