Je kunt het meer- / minderwerk scheiden van je gewone werkzaamheden. Ook is het gemakkelijk om het meerwerk vanuit hier te kunnen beheren en factureren.

Indien je gebruik maakt van meerwerk in een project kun je hier een meerwerkregel van aanmaken. Zo kun je direct het meerwerk opstellen, uitvoeren en factureren.

Om het meerwerk overzicht te gebruiken, maak of bewerk je een project in Exact Online Bouw. Tijdens het aanmaken kan je aangeven of je gebruik wil maken van meerwerk in je project. Ook kun je gebruik maken van verzoeken tot wijziging (VTW). Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kan je in dit project hier niet meer van afwijken.

Je gaat vervolgens naar het kopje Meerwerk:

Als je op de groene '+meerwerkregel' knop drukt, kun je een nieuwe meerwerkregel aanmaken door de volgende velden in te vullen.

Offerte: Koppel een bestaande offerte voor het meerwerk aan de regel.

Status: Hier kun je een status meegeven zodat de voortgang in kaart kan worden gebracht.

Bewakingscode: Hier kun je een bewakingscode selecteren

Beantwoord op: Wanneer de opdrachtgever hier akkoord op heeft gegeven

Beantwoord door: Wie verantwoordelijk is voor het geven van het akkoord.

Contact: de opdrachtgever voor het meerwerk

Bestand: voeg eventuele bestanden toe vanuit het project of upload deze vanaf je computer.

Opmerking: Eventuele opmerkingen.

Subproject: Kies een subproject voor eventuele bewaking per project.

Meerwerkregel

Wanneer de meerwerkregel is aangemaakt is zie je rechts van de regel 3 bolletjes.

Deze meerwerkregel kun je vervolgens vertalen naar een aantal opties.

Offerte aanmaken: Je kunt vanuit de meerwerkregel direct een offerte aanmaken en versturen naar de opdrachtgever.

Subproject aanmaken: Je kunt vanuit de meerwerkregel een subproject aanmaken. Zodat je de kosten en bewaking gescheiden kunt houden.

Factuur aanmaken: Als je op de knop factuur aanmaken klikt, genereert Exact Online Bouw een factuur voor de meerwerkregel.

Termijnregels aanmaken: Als je hier op klikt worden er automatisch termijnregels aangemaakt. Eerst wordt er een melding gegeven.

Deze kun je terugvinden bij het kopje 'facturatie' --> 'aangenomen' --> "de omschrijving van de meerwerkregel"

VTW formulier aanmaken: Met deze knop kun je een VTW (verzoek tot wijzigen) formulier aanmaken door de volgende velden in te vullen.

Als je het VTW-formulier hebt opgeslagen kun je deze terugvinden in de meerwerkregel, vanuit hier kun je het formulier downloaden of verzenden via e-mail.

Bulk wijzigen

Naast de opties per meerwerkregel heb je de mogelijkheid om meerdere regels in bulk aan te passen. Selecteer de regels die je wil wijzigen en klik vervolgens op in bulk wijzigen.

Hierna krijg je een aantal opties.

Bewakingscode per project toevoegen

Hiermee kun je de bewakingscode(s) vanuit de meerwerkregel(s) toevoegen aan je project. Deze kun je hiermee aan je begroting in Control toevoegen.

PDF aanmaken

Hiermee maak je direct een overzicht van de geselecteerde meerwerkregels. Vervolgens kun je deze delen met je opdrachtgever.

Heb je hier nog meer vragen over?

Neem dan contact op met ons Customer success team via de live chat.

Succes!

Trefwoorden: KAM, rapportage, formulieren, vca, invoeren, medewerker, platform, grafieken